Следвайте ни

Вежди: Триото, което плаща за протестите, не е на площада

viber icon

Шефът на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов пак заклейми протестите и техните организатори, обяснявайки и какъв е техният сценарий.

"Знам технологията на протестите. Събират една масовка и дават по 30 лв. на едни хора. Казват: вашата роля е да носите написани плакати. Те обаче струват пари, а и са добре написани и редактирани. За 30 лв. Тяхната роля е да викат "Оставка“. Отпред има пет от по-добре платените, които знаят какво да говорят. Отиват журналистите при тях и правят интервюта. Вечерта тече репортаж", обясни схемата бившият културен министър в предаването "Опорни хора“ по България Он еър. Според него Отровното трио не е истинският диригент на уличния бунт, намеквайки,че кукловодите са олигарси, подгонени от властта.

"Плаща ли някой на протестиращите? Онова трио, дето не се вижда. Другото трио. Това са само изпълнители. Забогатяват, сега е урожай", каза Рашидов. 

"Какво искаме да направим? Ще дойдат избори. Като не харесват Борисов, ще гласуват и ще го свалят, заяви още Рашидов. "Да падне правителството няма нищо страшно. Аз съм бил два мандата и четири служебни правителства. Те подготвят изборите, никаква друга функция нямат. Не съжалявам за времето, прекарано в политиката. Издадох книга, в която целият ми живот е в снимки, в текстове на големи творци от цял свят, с техни думи за мен", отбеляза още той.

Председателят на комисията по култура в Народното събрание Вежди Рашидов, който изпрати изпрати отворено писмо до президента Румен Радев, обясни защо го е написал. "Писмото изпратих, защото не бива да се прекрачват границите на държавността, на спокойствието, на мира, правото на всеки да има свое право. Второ – дълбоко съм обезпокоен от това, което се случва. Още с встъпването в длъжност започнаха да го водят личните амбиции. Не може личните амбиции да бъдат за сметка на национални катастрофи", каза депутатът от ГЕРБ.

"Защото в момента имаме противопоставяне на българи срещу българи. Демокрация с камъни, бесилки, унижаване на националните и държавните институции, на МВР и на полицаите, не се прави. Аз съм човек, който 70 години иска да живее в нормална държава. Защо правим Конституция и закони? Нали това е бухалката на властта. Тази бухалка поставя реда, който самите сме си избрали. Демокрацията е низ от правила и закони", посочи Рашидов.

"Младите хора са революционно настроени, те искат промени веднага, на секундата. Но ние говорим за държавата. Тя не се състои само от млади хора. Държавата се прави от опитни хора, от можещи хора. Ако стачкуващите са 5 или 10 хиляди, държавата ни е 7 милиона. Ами ако тези 7 милиона станат? Разбира се, че ще ги насметат", смята той.

"Държавниците да седнат, да си стиснат ръцете и в името на просперитета на държавата да успокоят топките. Като свалят Бойко Борисов няма да потекат шоколади по улиците. Тука мантрата е "да свалим“. Друго няма. Аз лично съм обиден. Какво значи "мутрите вън“? Кой в този парламент е мутра?", заяви още гневният Рашидов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

А Мутрагеньо

А Мутрагеньо

14.09.2020 | 20:54

не е ходил на работа от 2 месеца, ако под работа не се разбира обикаляне на села и паланки с джипката.

Отговори
5 1
:((

:((

14.09.2020 | 20:38

И този мръсен мулташки цигaнин много се накраде.

Отговори
5 1
Мараба

Мараба

14.09.2020 | 20:06

Президент Радев плаща протеста, и на хората качили Шипка. Дразни безмерно султана Ердоган за неговата Румели я, обещана му от ПМ Борисов. И в най новите учебници вече „Освобождението на България е излишно, защото трябва да се отделят пари за армия и се забелязва рязък спад на стопанския живот, например драстичното намаляване на козите”,

Отговори
1 3
г-жа Бандерова

г-жа Бандерова

14.09.2020 | 19:09

Г-н Вежди Рашидов е българският Микеланджело Буонароти,изваял Давид-генерал Бойко Борисов!Хвала!

Отговори
4 5
Коце

Коце

14.09.2020 | 18:26

Тоя да не е агент на Ердоган, за присвояване на част от България към Турция?! Не пише къде го е казал това.

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?