Следвайте ни

Вежди Рашидов: Протестират 3000, не искат нищо

viber icon

Остро срещу протеста се изрази Вежди Рашидов, депутат от ГЕРБ и бивш министър. "Не виждам послание от тези протести. Виждам едни хора, които искат да свалят едно правителство. Искат оставки и нищо друго", каза пред БНР Вежди Рашидов.

Той подчерта, че протест се прави, когато хората имат ясни позиции и ясни искания.

"ГЕРБ би трябвало да изкара мандата си докрай, защото протестиращите са 1000, 2000, 3000 човека, но не са целият български народ. Незаконният митинг е противоконституционен, което дава пример, че анархията се опитва да прави преврат.

Демокрацията казва, че на избори, като не харесват Бойко Борисов, хората пускат бюлетина и избират някой друг, когото те желаят. Това е демокрацията, а не уличното еректиране". 

Рашидов призна: "Сигурно грешки е имало в едно дълго управление от 10 години, но дали е по-важно какво сме направили и дали тези грешки са ни помагали, или сме вредили". Той категорично заяви, че не защитава Бойко Борисов, но подчерта, че ако той има някаква вина, тя трябва да се докаже, а не "да се хвърлят думи на улицата".

Вежди Рашидов оспори "мантрата, която завъртя президентът Румен Радев", че в хората в парламента са мутри:

"Ако има мутри, той да посочи кой, ако има крадливи, да ги посочи по име", категоричен беше депутатът от ГЕРБ. Скулпторът представи в предаването "12+3" новата си книга "Вежди", която ще има премиера в четвъртък, 24-ти септември.

"Единствената ми мечта е била да стана голям художник", сподели Рашидов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Този  синдром

Този синдром

21.09.2020 | 17:08

Остана от Социализъма -Щом има опашка - я чакай и аз да се наредя.Ама няма значение защо е опашката!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?