Следвайте ни

УДАР! Хакер проби личните данни за клиентите на голям застраховател (СНИМКИ)

viber icon

Хакер, използващ псевдонима "Емил Кюлев", удари наш голям застраховател. Компютърният бандит, подвизаващ се в сайта https://dadsagency.com/, извади за свободен достъп част от инфомационните масиви на застрахователна компания "Дженерали". 

Последният удар на анонимния софтуерен специалист засяга личните данни на близо 2 хиляди клиенти на един от най-сериозните застрахователи у нас. Първоначално хакерът е искал откуп от 50 хил. лева, но след като е получил отказ, е започнал да разпространява части от източената информация.

Около 14:00 часа, в популярен хакерски интернет форум, потребител с псевдонима "Емил Кюлев" обяви, че е източил информация от базата данни на голяма фирма за разплащателни услуги. Предлага свободен достъп до тях и чака финансова подкрепа. Според твърденията хакерът има информация за акаунти, потребители, трансакции и прочее. Дори споменава, че има източени бази данни на свързани дружества с въпросната компания.

Това се потвърждава от списък, публикуван за свободен достъп, съдържащ номера на банкови сметки с ЕГН-тата на близо 2000 клиенти - сериозно изтичане на лични данни, според всички регламенти на ЕК.

Мистериозният хакер с имената на застреляния преди години банкер Емил Кюлев поддържа страница в интернет, регистрирана в Панама, и спокойно рекламира дейността си с цел финансова подкрепа. Сам приписва на себе си няколко скандални хакерски атаки у нас в последната година - в Комисията по хазарта, в Прокуратурата, в Софийския районен съд, в "Български пощи". Хакерът продава свободно информация в сайта си от всички институции и фирми, които е пробил.

От засегнатата фирма засега отказват повече коментар, с мотив че е започнала проверка на антимафиотите от ГДБОП по случая, но признават, че имат проблеми със сайта си.
 
 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Джендъри от Дженерали

Джендъри от Дженерали

26.11.2020 | 15:47

Ха честито КАПРАЛИ от Джинерали другата дума ще си я спестя защото едни КАПРАЛИ който се мислят за Дженерали са просто Джендъри Ама и на тях скоро мръсното джендърско бельо ще лъсне Брависимос на Хакерчето как ви го НАхака

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?