Следвайте ни

Удължават до юли учебната година?

viber icon

Има вероятност учебната година да бъде удължена, заяви пред btv министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. 

Учебната година може да бъде удължена за сметка на юни месец, може би малко за сметка на юли, поясни той.

Същевременно министърът на образованието добави, че ако до 21 април се възстановят учебните занятия, отучването ще бъде минимално. 

В изпитите за националното външно оценяване няма да се включва материал, който не е преподаван. Можем да спрем с въпросите до края на първия срок, без да включваме това, което е преподавано дистанционно. Това не означава, че децата не трябва да учат материала, дистанционно преподаван, каза още Вълчев. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Елица от вестник Марица

28.03.2020 | 18:20

МИНИСТЪРЪТ СТАВА ВСЕ ПО-НЕАДЕКВАТЕН. ВИДИМО Е ЗА ВСИЧКИ ЗДРАВОМИСЛЕЩИ, ЧЕ НАЙ=МАЛКО ДО КРАЯ НА МАЙ ЩЕ БЪДЕ КАРАНТИНАТА. В МОМЕНТА НЕ СЕ ОТЧИТА, ЧЕ НИКОЙ НЕ БЕШЕ ПОДГОТВЕН ЗА ОБУЧЕНИЕТО ВКЪЩИ- НЕ СМЕ И ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ИМАМЕ ИНТЕРНЕТ, КОМПЮТРИ И Т.Н. КАРАМЕ НА МУСКУЛИ, ВСЕКИ СЕ Е МОБИЛИЗИРАЛ ДОКРАЙ, НО ТОВА НЯМА ДА МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ДО БЕЗКРАЙ. В МНОГО СЕМЕЙСТВА ВЕЧЕ ИМА ХОРА БЕЗ ДОХОДИ, МНОГО СЕМЕЙСТВА И В МОМЕНТА НЯМАТ КОМПЮТРИ И ИНТЕРНЕТ, КОЙ ОТЧИТА ТОВА!?

Отговори
4 0

ян биби

28.03.2020 | 14:07

През юни и юли все още няма да излизаме

Отговори
3 1

просто мнение

28.03.2020 | 13:36

Това ще е поредното отбиване на номера и демонстрация на куха загриженост, защото при липсващата климатизация в училищата, още от края на май е непоносимо в класните стаи, та какво остава за юли...

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?