Следвайте ни

Убиецът от Слънчев бряг заклал жена си, взел семейните пари и стегнал куфара да бяга

viber icon

63-годишният Павел, който закла своята съпруга украинка в Слънчев бряг на 21 май, изобщо не е имал намерение да се предава. Той е задържан с подготвен багаж, в който са открити неговите документи,  на жертвата и голяма сума пари. Убиецът е задържан по-малко от три часа след клането. Това стана ясно по време на днешното заседание на съда в Бургас, който остави за постоянно в ареста убиеца.

По време на разследването е установено, че 61-годишната украинка Татяна е била убита в коридора на втория етаж на хотел "Българска роза" в курорта. Причина за смъртта са множество прорезни и прободни рани нанесени с нож във врата на пострадалата. Оръжието, с което е причинена смъртта на жената, е открито.

Павел Г. е с  повдигнато и предявено обвинение за умишлено причиняване на смъртта на неговата съпруга. 

Двамата живеели заедно от пет години. 61-годишната жена е известен моден дизайнер, а убиецът е бивш авиоинженер, който има американско гражданство. 

Съпрузите са били разделени заради пандемията в последните месеци. Събрали се преди седмица в Слънчев бряг.

Магистратите са оставили обвиняемия в ареста с мотива, че може да се укрие или да извърши ново престъпление.

окурора е налице обосновано предположение за това, че мъжът е извършил престъплението, за което е обвинен, което се подкрепя от събраните доказателства по досъдебното производство, а също така и от направените самопризнания от обвиняемия.

Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Павел Г. може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той се мотивира с предвидената в закона висока санкция за извършено убийство (от 10 години до 20 годни „лишаване от свобода“.

Съдът при мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.
Определението  подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?