Следвайте ни

Томислав Дончев с първи коментар за нападката на Сидеров

viber icon

"Няма 3 милиарда за самолети. Голямо събитие е гей парадът, не съм ходил, но, предполагам, трябват мерки за опазване на обществения ред. Има интензивна вътрешно-коалиционна динамика. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира поисканата оставка от лидера на "Атака" на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

„Искам оставката на Каракачанов, защото този гей-парад беше охраняван с милиони левове на българските данъкоплатци. Той дължи това на българите”, отсече вчера Волен Сидеров. Във връзка със закупуването на нови бойни самолети лидерът на "Атака" коментира, че данъкоплатците ще платят 3 млрд. лв. от джоба си.

"Съществен е въпросът как се отразява това на стабилността на коалицията. Не знам дали е популизъм, но такъв е характерът на играта", коментира Дончев предложението партийните субсидии да станат по 1 лев на глас. 

"При материализиране на предложението, то би променило политическия живот", категоричен е вицепремиерът. 

"Трябва да се свият много разходи, кампаниите на ГЕРБ ще бъдат много по-семпли, ако това се случи. Щом сменяме жанровете и дисциплините, нека играем така", добави Дончев. 

"Кой ви каза, че офертата ще бъде 3 милиарда? Гласуваната сума е таван, това не е финалната оферта, нея все още не сме я получили. Колко ще бъде финалната оферта ми е трудно да кажа. Сравнение при закупуване на самолети между различните държави е некоректно да се прави. В момента е спекулация да се коментира каквато и да е цена. 

Купуването на боен магазин не е като купуване на пералня или телевизор от магазин. Българското правителство не работи под натиск. България има нужда от силна бойна авиация. Не виждам защо не се приема като българско постижение, а като услуга към друг", добави политикът от ГЕРБ.

"Скандалът с къщите за гости не е хубаво да затихва, защото трябва да бъде обеца за всички. Той слага грозно петно на всички похарчени пари. 

"Трябва да има структурни промени в ГЕРБ. Една партия трябва да се опитва да бъде по-близо до хората. Важно е да се повиши имунитета на партията. Не съм аз номер 2 в партията. Трябва да се създадат механизми, които да реагират веднага, ако имаме служител, който се е самозабравил. Готвят се промени в устава, някои от тях са в тази насока", заключи Дончев. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

намръщенЪ

10.06.2019 | 11:11

Батко, Воленчо се оказа доста хитър човек. Някога той беше и главен редактор на в-к"Демокрация" в началото на СДС. После лъкатушеше къде ли не, дори с БСП. Да падат кинти и аванта

Отговори
4 1

Пешев

10.06.2019 | 10:47

"Сравнение при закупуване на самолети между различните държави е некоректно да се прави." - Това е оправдание за факта, че ние ще купим най-скъпо самолетите спрямо всички останали държави! И че, освен реалната цена, влияние има и комисионната за лобистите!

Отговори
2 3

Батко

10.06.2019 | 10:44

Няма ли да го затворите в лудницата тоя фашага Сидерастов!

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?