Следвайте ни

Тази СНИМКА от столичен квартал потресе София

В последните седмици светът буквално опустя заради пандемията от коронавирус

viber icon

Десетки държави обявиха извънредно положение и наложиха забрана на публични мероприятия и събирания на хора на едно място, препоръчаха работа от разстояние и спазване на „социална дистанция” – т.е. хората да стоят далеч един от друг.

България бе една от първите страни в Европа, която предприе драконовски мерки заради COVID – 19, но се оказва, че те у нас не винаги се спазват. За такъв случай сигнализира гражданин, цитиран от novini.bg, който изпращa снимка, направена днес пред пощата в столичния квартал „Орландовци“.На нея ясно се вижда, че възрастни хора, наредили се на опашка за пенсиите си, стоят близо един до друг и не спазват никакви правила за дистанция.


Въпреки множеството ограничения, които младите българи имат заради възрастните и призивите да пазим своите баби и дядовци, се оказва, че точно те не спазват нищо и не се пазят.

Според гражданина, по край възрастните хора е минала полицейска кола, но нито един от представителите на органите на реда не им е отправил забележка.

Подобни сигнали за струпвания на възрастни има и от предните дни. На такива сцени свидетели са ставали хора пред и в магазини.

За тумбите от хора дори и днес говори шефът на Националния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски по време на своя редовен брифинг.

Той отново напомни колко е опасно събирането и струпването на едно място.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

dii

07.04.2020 | 12:44

Както блокираха Банско, сега да блокират София. Ама на гробаря не му стиска, може да се прави на мъж на малки градчета само. Какво стана с ония 50 болни в банско за които ви бяха съобщили по специални канали? Умряха ли вече другарю милиционер доносник?

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?