Следвайте ни

Спецсъдът категоричен: Божков може да се върне у нас само с белезници

viber icon

Единственият начин Васил Божков да се върне у нас е като арестант. Това стана ясно, след като Специализираният съд окончателно отказа да отмени наложения 72-часов арест на хазартния бос и на дясната му ръка Георги Попов, който държи акциите във футболен клуб Левски.

Служебните защитници искаха отмяна на тази мярка, което означава, че ако искането им беше уважено, то при връщането на двамата в България, те нямаше да бъдат задържани.

Пред съда защитата заяви, че Божков не е информиран за действията на прокуратурата у нас и няма как да уведоми близки. Той има адрес в София, известен е в обществото. Всички действия по разследването са извършени без него, той не пречи на разследващите.

И пак според защитата - не са положени особени усилия за призоваването на Божков. Бил е търсен само на 29 януари и на следващия ден е обявен за издирване.

Днес Апелативният специализиран съд гледа мярката за неотклонение и на жената до Васил Божков – Елена Динева. Тя е обвинена за участие в престъпната група на хазартния бос. Динева дойде в съда, за да оспори наложената ѝ рекордна парична гаранция от 1,5 млн. лева и да поиска по-лека. Прокуратурата също оспорва мярката, но иска задържане под стража.

Динева отказа коментар по същество. На въпрос дали ѝ е ясно какво е обвинението спрямо нея, тя отговори: „При обвиненията като моите – толкова общи, нали знаете какво очаквам от съда в момента… Всичко“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?