Следвайте ни

Смъртта на Милен Цветков е била неизбежна, показа експертизата

viber icon

Смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков е била неизбежна. Това е заключението на експертите, представили пред Софийския градски съд (СГС) медицинската експертиза, която бе приета от магистратите, предаде БНТ. 

Днес на заседание в СГС са разгледани комплексната петорна техническа и медицинска експертизи, които показват начина на настъпване на катастрофата и връзката с травмите, довели до смъртта на журналиста.

Техническата експертиза показа, че автомобилът, ударил  колата на Милен Цветков, се е движил със скорост от 98 километра в час. Заради по-голяма площ и по-голяма маса на автомобила на Кристиан Николов, се е получила много голяма кинетична енергия, от която колата на водещия изхвърчала буквално в центъра на кръстовището, а тялото на журналиста се е притиснало силно между шофьорската седалка и волана. От това настъпва първоначално частично, а в последствие и пълно разкъсване на аортата. Започва кръвоизлив, който буквално за няколко минути притиска сърцето и спира неговата дейност.

Експертите са установили и причината Цветков да да успее да излезе от колата – запазения външен слой на аортата. 

Каквато и помощ да е получил от медицинския екип, пристигнал на място, травмите на журналиста са били смъртоносни и той е нямал шанс за оцеляване.

Любомир Таков, адвокатът на подсъдимия,  се опита да протестира срещу приемането на вчерашната експертиза, която доказва употребата на наркотици върху поведението на Кристиан Николов. 

Експертизата е приета с всички заключения и показания, дадени от експертите в съдебна зала.

Предстои експертизите да бъдат разгледани, а страните ще имат право да поставят свои допълнителни искания. Каквито и процедури да се предприемат от двете страни по делото оттук нататък, може да се каже, че то наближава своята финална права.

  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?