Следвайте ни

Синдикат с кампания за българската роза Дамасцена

viber icon

Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) продължи и тази година кампанията си в подкрепа на отглеждането, разпространяването и защитата на българската маслодайна роза Дамасцена, превърнала се в един от символите на страната ни.

"Искаме да предадем обичта си към розата на всеки българин. Розата е прекрасна и на снимка и на картинка, уханието и е вълшебно, но можеш истински да я познаеш, когато я усетиш в дланите си току-що откъсната“. Това заяви председателят на СТСБ Екатерина Йорданова в емоционален коментар и призова хората да я пазят, защото това е една от най-големите ценности на България.

На 22 май СТСБ стартира участието си в #Розобер2020 с над 80 членове и симпатизанти от цялата страна, които дойдоха заедно с близките и семействата си, за да дарят своя доброволен труд в  масивите край Карлово и селата Розино, Дъбене и Иганово.

За втора поредна година в инициативата на синдиката се включиха и представителите на чета РодАна и Ария България . От 4 до 7 юни предстои да бъде обучена втората група младежи-доброволци по проекта "вХОД ДОБРОВОЛЕЦ" на партньорската организация "Европейско бъдеще", които също ще се включат в събирането на розовия цвят. Целевата група на проекта са млади хора на възраст между 18 и 29 години, които имат желание за гражданска активност., обясниха от СТСБ.

На 6 юни 2020 г. в Карлово, в рамките на проекта "вХОД ДОБРОВОЛЕЦ" ще бъде проведен Младежки дискусионен форум, по време на който ще бъдат обсъдени идеи и предложения за атрактивни доброволчески дейности и инициативи, свързани с изграждане на мост между поколенията.

Предложенията ще бъдат внимателно разгледани, като приоритет за осъществяването им ще бъде даден на двете най-добри от тях. Проектът „вХОД ДОБРОВОЛЕЦ“ е финасиран от Министерството на младежта и спорта посредством "Национална програма за младежта (2016 - 2020)". Целта на проекта е да популяризира и стимулира младежко доброволчество чрез изграждане на знания и умения за социална активност.

Дейностите по проекта включват неформално обучение и практическа част, като целевата група са млади хора на възраст 18 - 29 г., които имат желание за гражданска активност и се стремят да придобият нови знания и умения в областта на доброволческата дейност. На 24-27 успешно приключи обучението на първата група доброволци, като на 4-7 юни предстои да бъде обучена и втората група, соъбщиха още от СТСБ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Steurs15

Steurs15

04.06.2020 | 19:08

ИЗПИТВАНЕ НА МОЯТ ЗАЕМ, ПОЛУЧЕН ОТ ИБСИ-БАНК На вашето внимание Повече не се притеснявайте от финансовите си проблеми. Успях да получа междинен заем от 13 500 евро, който наистина ми помогна да реша проблем за кратко време. Ако в допълнение сте били разочаровани или се нуждаете от кредит, заем или инвестиция или ако сте забранени от банкиране, моля, свържете се с г-жа Виолайн Михел Агнес БЕРТЕТ с кредитора на IBSI- Банката наистина е призната в тази област. Свържете се с нея сега, ако се интересувате от заем или инвестиция. Имейл: [email protected]

Отговори
1 0
Роза "Дамасцена"

Роза "Дамасцена"

04.06.2020 | 18:14

Японците я боготворят, а ние я тъпчем. Добре, че има такива млади хора, които все пак се опитват да я съхранят

Отговори
1 0
Карлово

Карлово

04.06.2020 | 18:10

Празникът на розата е най-красивият празник, който винаги ме зарежда със страхотна енергия. Много добра инициатива на синдиката

Отговори
1 0
Гражданка

Гражданка

04.06.2020 | 18:08

Браво! Това се казва патриотична инициатива!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?