Следвайте ни

Село на протест: Без повече ТИР-ове в кухните ни! ВИДЕО

viber icon

Жители на село Поликраище излизат на протест заради несигурността, в която живеят. През селото минава трансконтиненталният път Русе - Великотърново и стават много често катастрофи с камиони. Почти винаги те се забиват в нечия къща по пътя.

Заради това местните настояват за шумяща маркировка, пътни знаци и контрол от полицията. Преди няколко дни за пореден път ТИР от Беларус влезе в къща, удари лек автомобил и рани тежко шофьора му.

„Никак не е приятно да живееш на място като това. Подложени сме на постоянен тормоз. След последните събития вече сме сигурни, че не може да продължава така. Не е нормално 12 хиляди превозни средства да минават тук само за денонощие. Този път не отговаря на нужните стандарти за такъв поток”, казва потърпевшият Петър Сомов.

Той добавя, че трябва да се предприемат мерки, които да изнесат пътя извън селото.

„Пострадал съм 4 пъти. Майката на жена ми бе убита на това място. За по-малко от 10 дни 2 тира влязоха в имота ми. Това не трябва да продължава. Трябва да се вземат мерки. Поне за ограничаване на скоростта”, разказва друг потърпевш от селото.

„Исканията на хората са от доста време. Писали сме писма многократно. Според нас трябва да бъде закупена камера, която да следи за скоростта. Това би имало и превантивна функция”, обясни кметът на Поликраище Марин Тодоранов.

Представители на АПИ казват, че заедно с „Пътна полиция” ще бъдат вземи мерки. Участъкът ще бъде преасфалтиран, което ще подобри сцеплението.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?