Следвайте ни

Румен Радев: От днес свалям доверието към правителството

viber icon

Свързани новини

От 3 г. призовавам правителството да работи за гражданите, не го правя като политически опонент. За съжаление това не се сбъдва - свидетели сме на остра криза. Бедността и неравенството се задълбочават. Снемам доверието си от правителството., считано от днес. Това каза президентът Румен Радев в емоционално обръщение към народа, произнесено в Гербова зала на "Дондуков" 2.

Ето и цялото слово на държавния глава:

Oт 3 години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на българските граждани. Не го правя като политически опонент, а като държавен глава, с мисъл и грижа за бъдещето на България. За съжаление, това не се сбъдва.

Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива.

Липсата на воля за реформи и за борба с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала, доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции без аналог в историята на българския преход.

Жителите на Перник и цели села от региона са оставени без вода, за което кабинетът отказва да поеме политическа отговорност.

Разследвания на чужди медии и институции осветлиха разхвърлянето из цялата страна и горенето на чужди боклуци в наши централи, което трови въздуха и природата ни. България не е бунище и никой няма право да залага здравето на българите, за да извличат печалба шепа бизнесмени с държавни протекции.

Кабинетът тихомълком прокарва реформа на валутния борд, за чийто смисъл и основания българите очакваха ясни разяснения.

Законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават.

Търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване.

Институции, призвани да бъдат независими и да отстояват закона, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта. Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи.

Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация.

На всичко това трябва да се сложи край.

Считано от днес, официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество.

Скъпи сънародници,

Днес делението не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени българи. В борбата за отстояването на нашите права аз съм редом с вас. Бъдещето на България е на свободна, европейска страна, в която гражданите не се страхуват от репресиите, а се уповават на закона и морала.

Това е бъдещето на смелите и достойните българи! На младите и просветените, на възрастните, честните и отрудените, на всички, които ще възродим отечеството. Да се обединим за справедливостта и държавността. За доброто на България!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Пфу!

04.02.2020 | 16:19

Ах как ламти това руско мекере за власт. Този държавен хрантутник с НИЩО не допринася за обществото. Само плюе по работещото правителство и си развява задника по света за наша сметка! Нещастен никаквец! Много важно какво бил снел...моето семейство го заплю още като стана ясно, че е червена комуно-руска подлога.

Отговори
2 5

Bai Ivan Trendafilov

04.02.2020 | 14:56

Другарю,Радев,ами Вие никога не сте имали доверие към никой,освен към Вашата комунистическа партия.

Отговори
4 7

И ние

04.02.2020 | 13:23

Също сме снели отдавна доверието си във Вас,г-нРадев. Дайте си оставка и не бунтувайте народа!

Отговори
12 13

Уточнение

04.02.2020 | 13:14

Той горкият все още не е осъзнал, че вече не е никакъв морален стожер на обществото. Твърде позорящи са разкритията за укриването на документи.

Отговори
13 14

Ванче

04.02.2020 | 13:01

Милия.... Той сваля доверието

Отговори
17 11

Пази, Боже!

04.02.2020 | 12:47

Фуражка с наранено его и заврян под полата на жена си! "сваляне на доверие" няма никаква юридическа стойност, а само е храна за червени баби и иди--оти, които гласуваха за него!

Отговори
23 21

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?