Следвайте ни

Решение има! Какво да направим, ако ни хванат без винетка

viber icon

Само за ден са хванати 805 шофьори, които са карали без винетка, съобщи доц. Георги Балабанов, експерт в „Националното тол управление”.

По думите му в страната са поставени 295 стационарни рамки с по 2 или 3 камери, в зависимост от това колко са пътните ленти. Те покриват 10 800 километра от републиканската пътна мрежа.

Доц. Балабанов обясни и как се процедира, ако шофьор бъде хванат в нарушение. „Ако нарушител бъде засечен от стационарна контролна точка, опциите са две, коментира той пред нова тв.

Ако впоследствие в рамките на деня той бъде спрян от патрул на „Националното тол управление”, може да заплати компенсаторна такса. Плащането става единствено с банкова карта – дебитна или кредитна.

Ако нарушителят откаже да заплати компенсаторната такса, му се съставя акт за административно нарушение и заплаща максималната тол такса за лек автомобил, която е 10 лева.

Ако автомобилът не бъде спрян от наш автомобил, в края на деня му се генерира електронен фиш. Той се изпраща по пощата и нарушителят разполага 14-дневен срок да плати компенсаторната такса. Ако откаже да го направи му се налага по-високата санкция - 300 лева”, уточни експертът от "Националното тол управление".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

КОНСТАНТИНОВ

19.02.2020 | 14:21

Решението е да се унищожават камерите повсеместно.

Отговори
1 0

Винетков

19.02.2020 | 12:04

805 коли без винетка само за един ден. Ега си гражданите измамници и авантаджии. И после се чудим защо парите за поддръжката на пътищата не достигат. А все още има пътища на които няма инсталирани тол-камери и може да се кара на аванта.

Отговори
2 2

Никифор

18.02.2020 | 18:06

Какво става с газовите инсталации на колите? Ще дерат по още една кожа, който има газова, трябват пари на държавата, не стигат за заплати на чиновниците, а и няма да се протестира, че не замърсяват въздуха.Ня"ма човек, няма проблем". ДЖУГАШВИЛИ!!!! НЯМА "ГАЗОВА УРЕДБА, НЯМЯ ПРОБЛЕМ" Р БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!

Отговори
13 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?