Следвайте ни

Прикован на леглото пациент: Има милиони за ковид, а здравната система издъхва!

viber icon

Прикован на леглото заради коронавирусна инфекция пациент написа гневен пост във Фейсбук, който предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. Иван Мирчев е от Асеновград, но от 15 години живее в София. Той е акредитиран коуч (ACC) и член на Международната Коуч Федерация (ICF Global) и на ICF Bulgaria. 27 години е служил като пастор. Ето неговия коментар за ситуацията у нас:

Има милиони за ковид, а Здравната система издъхва. Казвам го от тази позиция, в която съм от повече от седмица насам - прикован на легло с кислородна маска.
Днес празнувам 50-ия си юбилей в Токуда и съм благодарен за много неща дори неподвижен. Не съм си представял такъв купон.
Но темата не е лична и смятам, че можем да накараме системата да работи по-добре.
1. Лекарите са спасители, ангели, герои. Опаковани, търпеливи, изключителни. Духовни воини и непостижим пример.
2. Сестрите са спасители, ангели, неуморим герои, всичко, което мога да кажа за лекарите. Аз бях спасен от Цвети - сестра чудо. Прекрасна. Дължа живота си на нея.
3. Санитарите са герои - те най-юркани, измъчени, уморени. Най-черната работа.
4. Не са достатъчно в ковид отделенията. Господа управляващи, казвам го като лежащ на това легло, не като финансист, стратег, болничен мениджър - намалете работното време, увеличете заплатите, докарайте медицински лица от по-малко засегнатите зони, без да обезкървявате системата. Дайте не 1000 +, дайте 2000 +. И това е малко. А нали има милиони за ковид?
5. Кога за последно сте уринирали в уринатор, г-да управляващи? Ще го разпознаете на снимката с жълтата течност. Е, аз го правя всеки ден с адска мъка, но съм благодарен.
Само че трябва да се моля да бъде изхвърлен. Някои сестри го правят с удоволствие, но други се сърдят, защото нямат време, а на два етажа има по половин санитар.
Платете на санитари по-добре, за да уринирам с достойнство, макар и с агония. Наемете санитари.
6. А кога сте ходили по голяма нужда в такъв стол? Нашият е черен. Този е по каталог. Купете за всяка стая по един с милионите, господа управляващи. Аз го ползвам с благодарност, защото не мога да се отделя от маската си, а и нямам сили за повече от крачка от леглото.
Само че на сестрите не им е това работата - нито да го носят, нито да го почистват. А санитарите са половин санитар на етаж.
Имаме право да серем (без извинение) с достойнство. А нали има милиони за ковид?
7. Няма да говоря за това, че имам нужда от разговор, въпроси, отговори за това какво е състоянието ми с лекар поне на няколко дни веднъж. Това става с пари, платете на лекарите тези 10 мин. допълнително. Платете достойно.
Пиша с благодарност към българските медици. Те са на моя страна и аз на тяхна.
Не мисля, че политиците си дават сметка какво се случва в системата обаче.
Споделете, ако смятате, че можем да ги раздвижим да се понапънат, да свършат работата си.
Аз гледам от моята гледна точка. Тя е първична, на оцеляващ. Не пожелавам на никого да е в нея. Но рано или късно повече хора ще се окажат там.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Холюцинация някаква в агония

Холюцинация някаква в агония

22.11.2020 | 13:35

И аз съм ги виждал тия милиарди на снимка ама от прокуратурата ми казаха че съм луд сънувал съм бил Всичко било мираж и правокация Тъй че тоя хубавец станимашки явно халюцинира за некакви милиони секунди преди смърта си

Отговори
0 2
Кътъринг

Кътъринг

22.11.2020 | 13:25

Е добре де като не ни харесва менюто ни на стола му поднесен да пийне поне Шампан дел Курвазиемисере реколта 1960 1965 година отлежала в избите на Станимака

Отговори
3 3
Немедлено

Немедлено

22.11.2020 | 10:28

Този незабавно трябва да умре за да не разпространява зараза

Отговори
3 16
Соня

Соня

22.11.2020 | 10:15

Пожелавам Ви бързо оздравяване! За съжаление лекари няма от къде да дойдат.А парите изчезват в нечий джобове. Цялата държава е в разпад!

Отговори
17 4
Спаич

Спаич

22.11.2020 | 10:09

Пожелавам ви да оздравеете и все по-рядко да се нуждаете от услугите на здравната ни система Може много да се пише по темата но накратко сектор в който се УСВОЯВАТ близо 5 милиарда годишно (официално- и близо 3 под масата ) няма как да запази човешко лице.Лошото е че специалисти не се създават за един ден и затова трябва да пазим тези които имаме с адекватни решения а не PR ходове - на местно и национално ниво

Отговори
14 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай