Следвайте ни

Президентът даде задачи на служебния кабинет: Война на купения вот и разкриване истината за предишното управление ВИДЕО

Румен Радев представи служебния кабинет, 45-то НС вече е в историята

viber icon

Свързани новини

Предстоят ни тежки месеци, тежко наследство и засилена съпротива от силите на статуквото

Отиващото си правителство изцеди хазната с неясни проекти и абдикира от отговорност, като не внесе актуализация на бюджета, заяви държавният глава

Президентът Румен Радев представя официално структурата, състава и приоритетите на служебното правителство. То ще управлява страната до извънредните избори.

Преди ден Радев подписа и указа, с който от днес освобождава народните представители от 45-ото Народно събрание.

Така България вече е с ново управление, а в същото време настъпи краят на 45-ото Народно събрание.

 

В момента на "Дондуков" 2 в длъжност встъпва служебният кабинет, представен вече от президента Румен Радев.

Основната задача на служебното правителство е да организира предсрочните парламентарни избори на 11 юли. До това се стигна, след като партиите в 45-ото НС не успяха да съставят правителство. Парламентът работи по-малко от месец.

Припомняме, че вчера президентът с укази разпусна депутатите, назначи служебен кабинет и новата Централна избирателна комисия (ЦИК).

Секретарят на държавния глава по сигурност и отбрана – генерал Стефан Янев, застава начело на Министерския съвет до встъпването на нов редовен кабинет, избран от следващия парламент.

 

"След изчерпване на заложените в Конституцията възможности са създаване на правителство, то с указ от днес назначавам служебно правителство. То ще управлява България до създаването на ново редовно правителство, което се надявам да бъде излъчено в следващото 46-то НС.

45-ият парламент бе белязан с много емоции. Макар и кратък неговият живот не бе напразен. Този парламент обаче не сбъдна очакваният на хората, но това е урок за всички партии в навечерието на новата изборна кампания.

Макар и служебен кабинетът, който назначавам днес има амбицията да бъде кабинет на демократичното единодействие", каза Радев.

 

"Той доказва онова, което за съжаление не бе постигнато в предишното НС- че е възможно демократи от различни цветове да надмогнат овехтели разделения", категоричен бе Радев.

"Предстоят ни тежки месеци, тежко наследство и засилена съпротива от силите на статуквото. В тази обстановка пред този кабинет стоят важни задачи - да гарантира нормалното функциониране на държавата, да проведе честни избори, обявявайки война на купения вот, да разкрие истината за предишното управление, доколкото е възможно в рамките на 2 месеца.

Отиващото си правителство изцеди хазната с неясни проекти и абдикира от отговорност, като не внесе актуализация на бюджета. Вие, уважаеми министри, ще трябва да положите максимални усилия, за да докажете, че грижата за хората е най-важна за всяко управление. Да въведете ред в справянето с пандемията, да спрете хаоса с ваксините и най-важното - да внесете Плана за възстановяване.

Без в никакъв случай да отричате труда на многобройните експерти, ще трябва да съпоставите европейските показатели с отчетеното в момента. Ще трябва да отчетете всички направени предложения по плана, включително от президентската институция", каза Радев.

Той напомни за проектите, представяни на "Дондуков" 2, сред които спешна медицинска помощ по въздуха, иновативни технологии в енергетиката, прекрасни условия за обучение на децата ни в нови технологии и др. Проекти, които предлагат прозрачност и ефективност на управлението, които, за съжаление, бяха неглижирани от предишното управление, допълни Радев.

Той поздрави министрите за куража. В тази ситуация управлението на страната изисква лидерство и отдаденост, каза още държавният глава.

 

Свързани новини

Още от категорията

Виж всички

Коментари (24)

Петър

Петър

12.05.2021 | 14:20

Радев за пореден път говори неистини и сам ще се оплете в клопките си!Дано избранниците му не са като него!

Отговори
11 4
Мартин

Мартин

12.05.2021 | 12:37

Ах, на колко тролове ще се нагледаме до 11.05. Нормално е да Ви е страх какво ще правите без Тиквун.

Отговори
9 13
Правда

Правда

12.05.2021 | 12:22

Такъв реваншизъм ще доведе до обратен резултат. За сетен път се доказа кой разделя нацията !!!

Отговори
15 10
Тиква

Тиква

12.05.2021 | 11:53

на тия са им пуснали нова опорка, че президента направил правителство на БСП. Трябва да си помак от Барутин, за да не вденеш като четеш биографиите им, че става дума за хора от всички партии извън Герб.

Отговори
11 12
Нали

Нали

12.05.2021 | 11:49

Последното нещо което иска Радев е да направи честни и прозрачни избори! Равносметката която си направи след провала на 45тото народно събрание е, че силите им са разпръснати а ГЕРБ е единен и сплотен! Затова ще започнат по стар кагебейски обичай да хвърлят кал по всичко направено (щом нещо е направено, значи има корупция, значи крадат!!!) Дори първите лъжи започват да се повтарят още от днес "хазната е изпразнена", а не е! Целта на Радев е да сее колкото се може повече раздори в държавата, първо за да успее да измъкне престъпниците Божков, Василев, Баневи, и най-вече Бобокови, с които е въртял мръсни далавери и които ако влезнат в затворо ще си отворят устата за него! Успоредно с това, ще изнесе информация за стратегически за България обекти и проекти и ще я предостави на руснаците! Колкото по-скоро народа се вдигне и изрита този руски шпионин от президентството, толкова по-добре за майка България! ИМПИЙЧМЪНТ!!!!! Не се заблуждавайте, на 11 Юли ще има тотална подмяна на вота чрез манипулиране на софтуера на машините!

Отговори
19 11
Тиква

Тиква

12.05.2021 | 11:54

Тебе съм ти обещал длъжност пазач на зоологическата градина. Ти си знаеш кои ще бъдат в клетките.

Отговори
8 9
Илан:

Илан:

12.05.2021 | 16:00

Как у Вас дела, товарищь Нали - попка болит? Выводите из неё етот большой х*й, которы несёт ответственость за етой боли, и Вам будет легче!

Отговори
1 0
Пожелавам им успех

Пожелавам им успех

12.05.2021 | 10:31

Нищо общо с досегашните карикатури.

Отговори
13 22
Драган

Драган

12.05.2021 | 10:51

Това на снимката са карикатурите виж някоя стара снимка на политбюро на комунистите и тази.Там бяха Цола и Дража и тук е спазено указанието на ЦК.

Отговори
20 11
Помним, помним!

Помним, помним!

12.05.2021 | 11:16

Там беше и Правешкия цървул и Пазвантина му! Другарят Б. Методиевич - член на Партията наша! Съдружник на Маджо, Пашата и другите...

Отговори
6 19
Нали

Нали

12.05.2021 | 11:34

Помните, но нищо не помните! Повтаряте лъжи като папагали, за да не излезне истината, че Христо Иванов е поел отговорността да изкара престъпниците от затвора!

Отговори
17 9
Тиква

Тиква

12.05.2021 | 11:51

Помаците много си обичат Тиквата, как му се радват като им хвърля пари от джипката и се бият за сакото му.

Отговори
8 17
Илан:

Илан:

12.05.2021 | 16:02

Как у Вас дела, товарищь Нали - попка болит? Выводите из неё етот большой х*й, которы несёт ответственость за етой боли, и Вам будет легче!

Отговори
2 0
Ние

Ние

12.05.2021 | 10:28

Винаги има шанс да се вземем в ръце и да ни управляват интелигентни хора, които да работят за народа. Иска се национализмът да превземе хората.

Отговори
11 14
Буда

Буда

12.05.2021 | 10:19

Лодки и платноходки трябват на Черно море, а не военни бази! Разбира се, руски военни кораби - мооооже!

Отговори
8 17
Гафар

Гафар

12.05.2021 | 10:16

Тихом мълком Слави, подари на БСП управление. Не се опита дори да направи правителство. Надявам се много хора осъзнават какво направи Слави и нека сега му дадем наказателен вот. Защо ли, половин милион души гласуваха за него, а той ни предаде, дори не се показа, поне от уважение към избиратели те си!

Отговори
31 13
jon bon

jon bon

12.05.2021 | 09:48

Защо бе господине Президентино тогава назначаваш толкова министри от БЕСЕПЕТО, те не са ли статукво!?

Отговори
31 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?