Следвайте ни

Преминаваме КПП-тата с нова декларация от днес ВИДЕО

viber icon

От днес влиза в сила новата декларация, която трябва да имат преминаващите през пропускателните пунктове на входовете и изходите на градовете.

Бланката е публикувана на сайта на МВР. Промяната е във връзка с трудовата дейност - като в новата декларация отпада заверката от работодател.

Гражданите, които пътуват по работа, ще трябва да имат в себе си и служебна бележка, издадена от работодател или друг служебен документ. Хората, пътуващи по други неотложни причини, освен декларацията, ще трябва да предоставят на органите на реда и лични документи.

И още една новост - досега декларацията само се показваше на полицаите, но вече ще остава при тях. Така на практика при всяко преминаване през КПП пътуващият ще трябва да представя нов попълнен документ.

Вижте декларацията.

Видео: Nova

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Ангел

Ангел

25.03.2020 | 09:02

Аз като минавам през две КПП на отиване за рабора, и две на връщане колко служебни бележки трябва да пиша

Отговори
0 0
Математика си трябва

Математика си трябва

25.03.2020 | 09:11

Ангеле , 2х2=4 . Елементарно Уотсън !

Отговори
4 0
Ангел

Ангел

25.03.2020 | 10:43

Хахаха

Отговори
0 0
Кремена Цанкова

Кремена Цанкова

25.03.2020 | 08:58

Вече се оляхте! Всекидневно ще разпечатваме и попълваме по минимум две декларации(за влизане и излизане от областен град или обтатното), които ще събират. Къде ще ги съхранявате, бе, другари-шапкари! Че вътре са ни всичките лични данни: постоянен, настоящ и адрес на пребиваване, ЕГН, ЛК, саморъчно изписани имена и подпис! Милиционерщина и своеволие! На основание на кой Закон или Административен акт(че него поне може да обжалваме), се изисква?

Отговори
4 0
ааа

ааа

25.03.2020 | 08:53

Егати и държавата.....с какво право ще искате Егн и номер Лична карта на този хвърчащ лист. Кой ще ми защити личните данни? И като капак на всичко ги събират и всеки път ще пишем....А като отида на работа ще работя ли или ще пиша бележки като глупак по цял ден.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?