Следвайте ни

По примера на Пловдив: Див купон с 60 души в столичен хотел на Ветко Арабаджиев

viber icon

Броени часове след като полицията в Пловдив спипа празнуващи в два ресторанта, напук на забраните във връзка с пандемията от коронавирус, същата картинка се разкри и в елитен столичен хотел. Близо 60 души са участвали в купон снощи в панорамния ресторант на 19 етаж в хотел "Маринела", собственост на Ветко и Маринела Арабаджиеви. 

Това се е случило в брутално нарушение на противоепидемичните мерки. Заведението е работело с пълна пара въпреки забраната, когато късно вечерта е нахлула полицията. 

Униформените са отцепили района и са изчакали експерти на РЗИ да отидат на място. Акцията е била част от действията на СДВР по контрола на спазването на противоепидемичните мерки в София, заявяват от МВР.

При проверката е установено, че вътре в заведението е имало близо 60 човека, които са празнували. Купонът е бил в разгара си и няколко от почерпените участници в него отправили гневни реплики към полицаите и здравните инспектори. До ексцесии обаче не се е стигнало.

Управителят на заведението Христо Йорданов обясни, че не е имало организирано мероприятие и клиентите на различни маси не се познават. „Тази ми е 50-ата година в този занаят. За пръв път ми се случва подобно нещо и мисля, че повече няма да работя“, заяви той пред Би Ти Ви. 

На участниците във веселбата ще бъдат съставени актове, както и на самия хотел. От управата на "Маринела" обаче твърдят, че ресторантът е отдаден на наемател и те не могат да отговарят за него.

В Пловдив участниците в купоните в "Рибарника" и "Малката Марица" отнесоха 84 акта.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

държава на мафията

държава на мафията

17.01.2021 | 09:30

Като всичко в тая държава, законите и забраните са само за простолюдието.

Отговори
17 3
Нали

Нали

17.01.2021 | 16:52

Вчера и днес четем за акции срещу нарушили закона! Глобените за простолюдие ли ги имаш? Защитаваш ли ги? Бoклук червен!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай