Следвайте ни

Питат Дариткова за шуробаджанащина при избора на ваксини

viber icon

Пълзящ слух за шуробаджанащина при избора на ваксините за масова имунизация у нас беше отречен категорично от шефа на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която в момента лекува пациенти като джипи в Смолян.

Става въпрос за избора на голямо количество от продукта на компанията АстраЗеника, чийто представител у нас е майката на евродепутатката Ева Майдел. 

"Това не е политическо, а медицинско решение. Спекулация е и не отговаря на действителността", заяви Дариткова пред Би Ти Ви. Тя беше попитана и защо България е на опашката в ЕС по темпо на ваксинация.

"Вярвам, че ще постигнем такова ваксинационно покритие каквото има и в др страни-членки. Вярвам, че със следващите доставки ще постигнем това", увери Дариткова. 

Тя коментира и насрочената от президента Румен Радев дата за парламентарен вот на 4 април.

"Ние сме готови за избори, а ангажимент на президента е да се съобрази с възможното развитие на пандемията. Затова беше важно да се чуят здравните власти. Консултациите бяха да се избере подходяща дата за изборите, не миля, че толкова скоро преди изборите трябва да се правят промени. Можеше тези консултации да се направят през октомври. Тогава можеше да ги обсъдим и да ги приложим преди изборите", коментира тя.

После обясни защо ГЕРБ отхвърли всички предложения на президента за промени в условията на вота. "Не е коректно да се променят правилата, така не се дава равно участие на всички политически субекти".

"Дадохме вариант за карантинираните лица да гласуват и на ЦИК", посочи тя по повод предложените от ГЕРБ законови промени.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Кирил

Кирил

20.01.2021 | 13:07

Аман от помия сред управляващите ни! Майдел до тези пари ли опря? Как се не наядоха , накрадоха и т.н ...

Отговори
1 0
Трафик

Трафик

17.01.2021 | 15:44

Дариткова е КРАДЛА.... Нагла ПРОСТА .... Като се сетя как гледаше като мишка в трици когато излезе след едно участие в Панорама.... Как се ежише вътре и как си прехаша езика вънка от народната любов... Такъв шут щях да й врътна по селския увиснал зад. ник... Ако бях близо..... Без жал и свян щях да я изплюя в сурата.... Тя сама си плюе на сурата нямаше да усети обида.... Тапир...

Отговори
5 2
Гьонсурати

Гьонсурати

17.01.2021 | 11:55

Ами нормално еврейте да направят гладен дистибутор за Ваксата им за България майката на другата еврейка Ева Майдел Зер проценчето от дистрибуцията да не попадне извън еврейския кръг Непонятно е защо шикалкавят защо замазват при наличието на този очеваден факт А рекламата на еврейската Вакса върви с усилени темпове Цялата еврейска кохорта се е надигнала да я рекламира Та дори и със силови властови методи граничешти с откровена Диктатура да бъде пласирана стоката им Слепи ли сте Еврейка в депутат в Българското Народно Събрание Как допуснахме това А имаме приказката че и лъжица лай.....но съсипва каца с мед А в Народното ни Събрание има повече от лъжица еврейски ла........а

Отговори
4 4
Реплика

Реплика

17.01.2021 | 11:42

Грозна, проста, нечистоплътна, смрадлива. Е га ти докторката!

Отговори
9 4
майничка!!!!

майничка!!!!

17.01.2021 | 11:24

ПИТАЙТЕ Я И ДРУГО.... Сестра й е женена за бившия министър Мирослав Найденов....с негова помощ и с помоща на д-р светозар василев които бешеше шефа на агенцията по храните в пловдив изядохме онова 17 годишно ирландско месо ние с вас и децата ни около 20 тона ....след това ги пипнаха двамата мирослав найденов и доктор зарко как слагат ушни марки на 5000 агнета внос от румъния....агънцата се заушваха за да ги изпратят по велекден в гърция и близкия изток като наши.....не като реекспорт...но ги пипнаха....доктор зарко го шибнаха на съд и го точиха делото до вчера без наказание ...веднага доктор зарко го смениха с нашия човек Теодора Севова която започна мокри поръчки по всеки който искаше нещо от агенцията по храните...колко бизнеси съсипа тая и колко фалити докара...като междувременно всяка събота даваше пресконференция на доктор зарко какво става в агенцията...защото тя беше поставено лице там....тоест тя седеше като фон а работат подреждаха доктор зарко и министър найденов... ползите за доктор зарко---отиде със семейството си и работи във виена като голям брокер на недвижими имоти .тъне в лукс...баба му т.е. тъща му мария я осигуряваше на максимална заплата без да знае къде е офиса но тя му гледаше сина във виена....сега тя получава пенсия без да е допринесла за системата...и грам полза.... теодора севова получи своето като за нула време купи на името на щерка си светла севова два апартамента срещу хотел санкт петербург ...за има няма 500 000лв.кара луксозна кола и тя и щерка й .ходят на почивки в дубай и не само..., майката теодора севова работи за д-р зарко василев...правят проекти консултират фирми ...за да тоат евро пари...открива магазини за млечни продукти на село сърнегор като складовата база се води на д-р зарко в родното село садово...- продава скъпи имоти- върти частната клиника за изследване на храни край пловдив...там работи и щеркичката... това са сакъ сътрудници на министър найденов а той милия освен частната лаборатория си направи и онзи златен гьол на границата дето дезинфекцията е задължителна с турция и който мине на и от турция 5 кинта на кола беше сага колко е не знам.... та дриткова е свързана като свинско ерво с тези облаги.....а нейните ще кажа по късно... нека видим има ли и тя ползи от тези лица по роднинска връзка....

Отговори
11 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай