Следвайте ни

Пак ровят плажа от "Оркестър без име" заради спорен строеж

viber icon

Укрепване на свлачище или четириетажен хотел? Споровете за бетонното чудо, което расте на прочутия Шофьорски плаж под Созопол се разгоряха заради нови снимки в социалните мрежи. Мястото е любимо на поколения българи. Там е снимана финалната сцена на култовия филм "Оркестър без име". "Оставаме", се пееше в нея, но остава ли бетонът?

Националната дирекция за строителен контрол разпореди на Регионалната дирекция в Бургас да извърши спешна проверка на строителството на брегоукрепително съоръжение в района на местността "Алепу", съобщи БНР. Строителните дейности за момента са спрени.

От строителната камара в Бургас заявиха пред БНР, че е напълно възможно обектът да се използва и като сграда. В момента обектът е ограден и обезопасен, навсякъде са поставени предупредителни табели, а районът постоянно се почиства. 

Техническият ръководител Симеон Тодоров обясни пред БНР, че свличанията на земна маса продължават и поясни на какъв етап е строителството: 

"Според указателната табела, укрепваме свлачището - първи етап. Извършваме строително - монтажни работи. Връзваме армировка, сглобяваме кофраж. Не мога да кажа дали после ще се ползва за жилищна сграда или не. Укрепването трябва да приключи максимално бързо. За втория етап не съм виждал нито проект, нито идея, нито работен, нито никакъв".


Сигналът до контролните органи беше изпратен от природозащитна организация. Местността "Алепу" е защитена зона, но строежите продължават с всичките им необходими документи. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?