Следвайте ни

От последните минути: Шефът на БНР хвърли оставка

viber icon

Генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков е внесъл тази сутрин в Съвета за електронни медии писмо, с което уведомява председателя на надзорния орган Бетина Жотева, че би искал договорът, с който е поел управлението на БНР, да бъде прекратен предсрочно, считано от 1 ноември.

"Изключително съм възмутен от липсата на управленска воля за промяна в българската нормативна уредба, която да гарантира независимо и напълно свободно от политически вмешателства обществено Българско национално радио", подчерта Балтаков пред БНР.

 Манипулира се и се фалшифицира моето мнение като генерален директор на Българското национално радио, посочи Андон Балтаков, визирайки предложения за обсъждане законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията.

Генералният директор на БНР заяви, че представеното от министъра на културата Боил Банов, с чийто доклад законопроектът бе изнесен за обществено обсъждане, е манипулативно и невярно.

Законопроектът, който е предложен на обществото за обсъждане, не е проектът на закон, в който работна група от БНР, БНТ, СЕМ, различни министерства и медийни експерти са инвестирали стотици часове и познания, категоричен е Андон Балтаков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

777

777

22.10.2020 | 09:24

американската подлога без диплома бързо изгърмя

Отговори
0 0
Шайка

Шайка

22.10.2020 | 01:28

В БНТ също както в БНТ става това, което каже Шиши.

Отговори
1 0
Добре ма тъпа ДЦ

Добре ма тъпа ДЦ

21.10.2020 | 23:15

О основи се, защо ми пишеш отр. лайк, аз мога да лказа защо съм писала така, защото и радио съм слушалд от малка и знам за кво става на въпрос, че е трудно да ръководиш такова нещо, което е съсипано отдавна...!

Отговори
2 0
То не е вече

То не е вече

21.10.2020 | 21:15

БНР..!

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?