Следвайте ни

Нов удар срещу Васил Божков заради резиденцията на Тато

viber icon

Направление „Архитектура и градоустройство“, Столична община издаде нови 4 заповеди за премахване на незаконни обекти, които се намират около хотел „Аглика“, собственост на обвиняемия хазартен бос Васил Божков, на територията на природен парк „Витоша“, съобщават от ведомството.

Ето какво още пише в решението:

Установените незаконни строежи са: сграда за обслужващ персонал, едноетажна сграда за КПП, гараж и метална бариера. Заповедите по реда на чл. 225а от ЗУТ са връчени. Направление „Архитектура и градоустройство“ извършва проверки за законосъобразността и техническото състояние на 17 строежа на територията на парк „Витоша“ в изпълнение на разпореждане от Върховна административна прокуратура.

За строеж: „прилежаща сграда“ към ГД „Брезовица“ са предприети действия по реда на чл. 195 и чл. 196 от ЗУТ и е издадена заповед за премахване. Към момента индивидуалния административен акт е в процедура по обявяване. За изградена ограда, неподходяща по местоположение, са предприети действия по реда на чл. 195 и чл. 196 от ЗУТ от постояннодействащата комисия към НАГ-СО. На 14.01.2020г. е извършен оглед на място, в присъствието на ТД „Държавно горско стопанство“ София, Изпълнителна агенция по горите – Дирекция „Природен парк“ Витоша.

Към настоящия момент се изготвя протокол на комисията. След влизане в сила на издадените заповеди, собствениците ще получат покана за доброволно премахване. В случай, че не бъдат изпълнени, Столична община ще пристъпи към действия по принудително премахване. 

През миналата година в имота на хотел „Аглика“ (бивша резиденция на Тодор Живков) бяха установени още 3 незаконни строежа: едноетажна сграда, с прилежаща тераса и частичен полуподземен етаж-оранжерия, двуетажна офисна сграда, с гараж, складове два навеса и едноетажен склад. Заповедите за премахване бяха обжалвани от собственика, като съдебните производства още не са приключили. Цялостната проверка на природен парк „Витоша“ продължава и през настоящата година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

ТОТЮ

ТОТЮ

22.01.2021 | 06:40

ПРИСЪДА ТРЯБВА ДА ИМА,ВКЛ. С КОНФИСКАЦИОННА КЛАУЗА В НЕЯ. ИНАЧЕ... НАЛИ МЕ РАЗБИРАТЕ...

Отговори
1 1
Телец

Телец

21.01.2021 | 20:18

Божков се явява като тест за простотията и наглоста..на управляващите.. Сега си правят душевни ч. Екии... Някакви имащи права правораздаващи гномове... Колко солени ще им излезат мооого скоро.... С такова Густо сега Божков им гледа агонизиращите действия.... И им крои кюляфа...

Отговори
2 6
Телец

Телец

21.01.2021 | 17:45

Това сега ще има ефекта на бумеранг...

Отговори
4 4
Трафик

Трафик

21.01.2021 | 17:43

Ще му п. Ръдне те на дядовия на Божков... Той си сложи главата в торбата сам... Бутайте, пийте кръв.... После идва нашето време ще ревизираме Банкя манкя, Барселона марселона.... Чекмеджета мекмеджета,....... До 10 - то коляно.....

Отговори
7 4
Трафик

Трафик

21.01.2021 | 17:38

А солютни пе. Дераси.... Това не е лошо... И ние ще ревизиране... И в Банкя и в манкя... И в Барселона.... И марселона... Има какво да ревизираме... ЩЕ МУ П. РЪД. НЕТЕ НА ДЯДОВИЯ НА БОЖКОВ!!! НО ТОЙ ЩЕ ВИ П. Ръдне.... Лошо...

Отговори
7 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай