Следвайте ни

Намериха трупче на новородено в боклука, издирват майката

viber icon

Труп на новородено бебе от мъжки пол е открит от работничка върху лента за сепариране на битов боклук в Стара Загора, потвърдиха днес от прокуратурата. Сигнал за зловещата находка е подаден на тел. 112 в 11,15 часа в понеделник, пише "24 часа".

Телцето на бебето било голо сред останалите отпадъци. По всяка вероятност то е пристигнало в цеха за сепариране на боклук заедно с друг отпадък, събран от камионите на чистотата от контейнерите за боклук в града или общината. В цеха дневно се обработват между 100 и 120 тона битови отпадъци, които се прибират от всички населени места на община Стара Загора. Преди да бъде запръстен в депото за отпадъци край село Ракитница, този боклук се сортира, като от него се вади всичко ценно като метал, хартия, пластмаса и т.н.

По случая Окръжната прокуратура в Стара Загора вече води разследване за умшлено умъртвяване на новородено дете срещу неизвестен извършител - престъпление по член 115 от Наказателния кодекс. Според запознати, бебето било родено живо, най-вероятно в домашни условия. Било родено с малформации и е живяло много малко. Възможно е неизвестните засега родители да са се ужасили от вида му и да са се отървали от телцето по най-лесния начин, като изхвърлят в контейнера за боклук. Предполага се, че ражденето е настъпило не повече от 24 часа преди намирането на трупа.

В хода на разследването вече е извършен оглед на местопроизшествието и е иззет ДНК профил на следа от биологичен произход. Предстои да бъдат изготвени заключенията от назначените по случай експертизи - съдебно-медицинска и ДНК експертиза. Разпитват се и свидетели. Това съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив, откъдето припомнят, че при доказване на вина, наказанието за подобно престъпление е между 10 и 20 години лишаване от свобода.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?