Следвайте ни

На АМ "Тракия": Куче потроши пет коли , КАТ не дава протоколи

viber icon

Прегазено куче на автомагистрала "Тракия" стана причина да аварират пет автомобила. Служителите на КАТ обаче оставили пострадалите шофьори с пръст в уста, тъй като заради промяна в закона отказали да им издадат протоколите, изисквани от застрахователите.

Инцидентът станал около 18,30 ч. в неделя на 106-107 километър от аутобана. Кола блъснала и оставила на място бездомно куче, ходещо по платното. Докато водачът на първия потрошен автомобил се опитвал да обезопаси возилото си в аварийната лента, една след друга в тъмното върху мъртвия пес налетели още няколко коли. Те също получили от удара значителни повреди по фарове, брони, подкалници и други части от предницата.

Междувременно на мястото на инцидента пристигнал автопатрул от КАТ - Пазарджик. Служителите на реда прилежно описали всички обстоятелства и данни за автопроизшествието. Когато обаче водачите поискали да им издадат т. нар. розов протокол, с който застрахователите да признаят щетите по полицата им за "Каско", униформените се опънали. Те обяснили на притеснените шофьори, че заради промяна в закона не можели да пуснат такъв документ на катастрофирали коли, които са в движение.

Оказало се обаче, че застрахователните дружества също действали по категорични свои правила и без въпросния протокол нямало как да признаят пълната щета по "Каско".

Така водачите на повредените коли се оказали в омагьосан кръг, от който не виждат изход.

 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (24)

Гошо

20.02.2020 | 00:47

"Потрошени коли", "налетели върху мъртвия пес", "униформените се опънали". И тези изрази излизат изпод перото на човек-филолог. Мале мале...

Отговори
5 1

Стрелков

19.02.2020 | 19:09

Всички са карали с несъобразена скорост според сега действащото законодателство и чл.20 ал.2 от ЗДП. Тоя член е от 1976-та година и променят всичко друго , но не и него. За да им е съобразена скоростта трябва да е такава според която да спрат в зоната на видимост. На мен ме осъдиха , че съм карал по магистралата със скорост по-голяма от 76 км/ч , карах със 100. И за мой лош късмет в средата на платното за движение имаше не куче а спряла кола с цигани без никакви светлини и обозначения. Спрели за да може единия да пикае. В средата! Това според трите инстанции на съда в България е предвидимо препятствие. Така, че да знаете да си предвиждате, че по магистралата ще има кучета, цигани , всякаква друга сган, но не и правда.

Отговори
11 0

Васил Левски

19.02.2020 | 18:14

Бойко Борисов трябва да плати щетите.

Отговори
2 0

Трънчо

19.02.2020 | 15:53

За да виждате такива предмети си сменете ако трябва фаровете с LED такива или сменете крушките с истински и ги регулирайте в сервиз.

Отговори
1 8

Няма

20.02.2020 | 23:36

Тии карал лиси по магистрала нощно ......

Отговори
0 0

Експерт

19.02.2020 | 14:38

Кучето е нямало гражданска нито винетка

Отговори
7 0

Ггггггг

19.02.2020 | 10:28

А иначе правят акции и спират наред вместо да регулират трафика и да следят за такива неща

Отговори
9 0

Патреот

19.02.2020 | 09:31

После приказки от сорта на "българина има ниска застрахователна култура" направо ме изумяват.

Отговори
8 0

Патреот

19.02.2020 | 09:29

После някой да не пише, че "българина имал ниска застрахователна култура"!

Отговори
3 0

Aско

19.02.2020 | 09:25

Миналото лято ни се случи почти същата случка. На пътното платно на магистрала Тракия близо до Пловдив през нощта минахме с колата върху нещо, което в последствие се оказа спукана гума на камион. Въпреки, че карах нормално, така сгромоляса, че чак децата се събудиха. Спряхме веднага и се отбихме на близката бензиностанция за да видим на светло точно какво се случи. Не бяхме единствените потърпевши. Бронята беше счупена и веднага уведомихме органите на реда. За около час бяха вече при нас. Обяснихме какво се случи, а те ни казаха, че е наше гражданско задължение да спрем на магистралата и да махнем гумата от платното. А аз им отговорих, че не мога да застраша живота на децата ми, затова съм отбил на бензиностанцията и съм ги уведомил. Описаха всичко и тръгнаха по дирите на камиона, който е спукал гума и е оставил на платното. Чакахме още 30 мин. Върнаха се, естествено не успели да открият извършителя и не ни издадоха протокол, защото нямали това право. Казаха ни на сутринта да отидем в Кат Пловдив и от там ще ни издадат този протокол. А ние пътувахме за Германия. А бе корумпирана държава, нямам думи...

Отговори
15 1

Гарван Гарванов

19.02.2020 | 07:13

Проблема е че издаването на протокол за ПТП на водачите КАТ ще обективизират вината на АПИ и регреса отива директно към тях.

Отговори
15 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?