Следвайте ни

Екатерина Захариева: Връщаме консула от Хага, събирал такса COVID-19 ВИДЕО

viber icon

В момента, в който разбрахме на 6 април, че консулът ни в Хага е въвел такса коронавирус 5 евро за българи и 10 - за чужденци, спряхме това незаконно действие. Това заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева на брифинг в Министерски съвет.

На консула е обяснено, че това е нарушение на редица закони. "Очевидно това не е първото нарушение на правилата от страна на въпросния консул. Решението на кариерната комисия е да бъде върнат в София веднага и там ще процедираме по Закона за държавния служител за образуване на дисциплинарно производство. Реагирахме веднага, спряхме това незаконно действие. Много се надявам това да не доведе до уронване престижа и на други наши задгранични служители", каза още Захариева.

По думите й консулът е обяснил, че събира таксата, за да осигури предпазни заграждения пред консулската служба. "Посланикът ме информира, че той е предприел действие за прегради отвън, за да не се струпват много хора. Какъвто и да е мотивът, не може в грубо нарушение на законите да си позволиш да събираш такса", посочи министърът.

Захариева увери, че предсрочното прекратяване на мандата е едно от най-суровите наказания, които може да получи всеки един дипломат.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Марта

08.04.2020 | 18:30

Може ли гледачка на децата на президента да назначи снаха си за вицепремиер. Да, може когато става въпрос затова енциклопедично чудо Ек. Захариева. Отзовава консул със стаж години наред във външно, че взел такса за тест. Искал да подсигури средства за ограждиния. Нормално, след като чудото ни си е свършило работа да защити свой служител. Е, какво да прави като не сте от пуснали пари?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?