Следвайте ни

На 1 декември във всички храмове светяват вода и празнуват хора с името...

viber icon

Днес имен ден празнуват всички с името Наум, а във всички храмове светяват вода.

Свети пророк Наум живял 700 години преди Рождество Христово. 200 години преди него пророк Йона, по Божия заповед предсказал разрушението на Ниневия речник за големите беззакония на нейните жители. Ниневитяни се покаяли и Господ отменил строгата си присъда.

След известно време те пак се развратили и тогава Бог чрез устата на пророк Наум им открил страшните бедствия, които ще ги постигнат. Пророчеството се сбъднало точно. Ниневия, един от най-големите и богати градове на древния свят, била разрушена дo основи и разграбена от враговете.

Разливането на р. Тигър довършило опустошението. Сега едва може да се познае мястото, където е бил тоя грамаден град.

За другите обстоятелства от живота на пророка не се знае нищо. Според преданието, той починал на 45-годишна възраст и бил погребан в отечеството си.

Днес православната църква почита също и паметта на Св. Филарет Милостиви, Св. Стефан Урош, цар Сръбски и Архиепископ Серафим (Соболев).

На 1 декември във всички храмове светяват вода.

Ако успеете да отидете на църква до обяд или в ранния следобед,  ще можете  да си налеете прясна светена вода, преди да са я бутилирали.

С тази вода наръсете домовете си (без тоалетната и банята) и работните си места, наръсете всички членове на вашите семейства, за да изчистите негативната енергия и да можете така пречистени   да се подготвите емоционално и духовно за предстоящия голям празник Рождество Христово.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?