Следвайте ни

Министър Горанов: Комисията на хазарта има едно нарушение, то струва 693 109 261 лева

viber icon

Едно нарушение е установено в Държавната комисия по хазарт, то се разследва от съдебните власти. Това отговори финансовият министър Владислав Горанов на депутатско питане, отправено от Румен Гечев.

Комисията по хазарта е утвърдила частично “нищожни” правила, по които са оперирали „Еврофутбол“, „Евробет“, „Ню Геймс“ и „Национална лотария“. И четирите компании са свързани с бизнесмена Васил Божков. Заради неправилното формиране на държавни такси по хазартните игри компаниите имат образувани 8 акта и задължения за точно 693 109 261 лева и 66 стотинки.

Над 3000 проверки са извършени в комисията от 2015 г. до 2019 г., каза министър Горанов. От  проверките са съставени необходимите документи и в случаите, при които е констатирано нарушение на закона са съставени актове - 378.

350 са издадените наказателни постановления. Наложените имуществени санкции са в размер на 1 411 000 лв. За този период НАП е извършила 815 проверки на лица, извършващи хазартна дейност. Съставени са 506 акта и 254 наказателни постановления на стойност 190 319 лв., отчете още Горанов.

Депутатът от БСП Румен Гечев коментира, че шефът на Комисията няма нито една проверка. "Забранено му е, очевидно, да прави там проверки", каза Гечев. По думите му събраните средства от Комисията не са достатъчни, за да се покрият заплатите в нея.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?