Следвайте ни

Министър Ананиев: Да изчакаме със скелетите до края на проверката

viber icon

Емитираните 5 милиарда през 2020 г. бяха окачествени като един от най-сполучливите дългове на страна членка на ЕС за миналата година. За скелетите в гардероба , които очаквате да установи ревизията на парламентарната комисия, нека изчакаме заключенията на експертите. Много проверки са ни правени досега, но не са открити нито скелети, нито кюлчета. Така че нека изчакаме проверката на експертите. Това заяви финансовият министър в оставка Кирил Ананиев на въпрос на "Изправи се! Мутри вън!"  

Към 21 април 2021 г. във фискалния резерв на страната има 8.5 милиарда лева. От тях 8 милиарда са в БНБ, останалите - в търговски банки, обясни той в отговор на въпрос на ИТН. 3.3 милиарда от Сребърния фонд са в отделна сметка и от тях нито стотинка не е използвана за други разходи, увери Ананиев. Ананиев обясни, че с постъпилите 660 милиона с ДДС от концесията на летище Пловдив ще бъдат възстановени на бюджета извършени разходи по транспортни проекти.

В края на април се очаква бюджетът да бъде балансиран и да се наблюдава  дефицит от минус 100 млн. до излишък 100 милиона, обясни министърът в оставка.

Националният план за въвеждане на еврото е в напреднала фаза и може да бъде подготвен и внесен от министерски съвет до 30 юни 2021 година. Подготовката за присъединяването ни към Банковия съюз е в заключителна фаза и е съвсем възможно включването ни в Еврозоната по предварително заложената дата 1 януари 2024 г., каза Кирил Ананиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

НЕ  ТАКА...

НЕ ТАКА...

21.04.2021 | 14:05

да си такъв виртуоз ...такъв специалист и да клекнеш на БОЙКО БОРИСОВ.... НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА СТАНЕШ ЗА РЕЗИЛ..... КАКТО СЕ КАЗВА ЗА ЛАКОМИЯ..............И ТАКА ТАКА ...

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?