Следвайте ни

Кръчмите с яростен залп по проф. Ангелов, не го искат за министър и лекар

viber icon

Двете най-големи браншови организации на заведенията у нас пуснаха отворено писмо. В него те критикуват унищожително здравния министър проф. Костадин Ангелов. Публикуваме го 1 към1.

"След като по-рано днес стана ясно, че от началото на февруари всички фитнес зали, молове и зали за танци ще могат отново да упражняват правото си на труд, а учениците, за които се твърди, че представляват най-голяма опасност за разпространението на вируса, отново се завръщат на присъствена форма на обучение, ние от СЗБ и БАЗ имаме няколко въпроса към здравния министър Костадин Ангелов. Това се казва в писмо до министъра от двете асоциации на заведенията.

Защо, при положение че сте уплашени от новия щам на вируса и очаквате ръст на заболелите, разхлабвате мерки? Не трябва ли да ги затегнете? За всички!!!

Защо не се случи очакваният ръст на заболели след коледните и новогодишни празници?

Защо един ресторант извън хотел е по-опасен от ресторант вътре в него?

Какви са доказателствата, че заведенията са по-опасни, в сравнение с всички останали сектори, които никога не са спирали работа?

Защо сектори, които бяха затворени по едно и също време с ресторантите, сега се отварят, а заведенията остават затворени? Това автоматично означава само две неща - или Вие сте допуснал грешка по-рано, като не сте ги затворили стъпаловидно и сте нанесли огромни финансови щети, или потвърждавате нашата позиция, че действате емоционално и неморално!!!

Кое Ви дава право да взимате решения, касаещи над 400 000 души, заети пряко и косвено в нашия бранш, да обричате на фалит бизнеси, градени с години, и да карате хиляди семейства и техните деца да гладуват и мизерстват?!

Ако случаите на Ковид-19 се увеличат, след като разхлабвате мерки, ще признаете ли, че сте сгрешили и хора са загубили живота си, заради това Ваше действие? И ще затворите ли ВСИЧКО тогава?

Ако не получим конкретни и задоволителни отговори, подкрепени с факти, то това ще означава, че Вие не следвате правилата и клетвата, която сте положили като политик, министър, лекар и, не на последно място - на човек пред самия себе си. Властта, с която в момента сте облечен, видно Ви е главозамаяла и Вие превърнахте създалата се конфликтна ситуация между Вас и нашия бранш в конфликт на личностна основа.

Ние не знаем, а и не ни интересуват Вашите комплекси, от които очевидно се ръководите, демонстрирате и цялото общество вижда, но те влияят пряко върху нашия бизнес! Недопустимо за един министър е да издава заповеди, които противоречат на Конституцията на Република България.

Изхождайки от горното и тъй като ние знаем, че верни отговори на зададените въпроси няма, нито ги очакваме от Вас под каквато и да е форма, сваляме доверието си към Вас като министър на здравеопазването! Сваляме доверието си към Вас като човек! Сваляме доверието си към Вас и като лекар, защото сме убедени, че нито един от нас не иска да попада във Вашите ръце и кабинет.

Настояваме за Вашата незабавна оставка и извинение за нанесените невъобразими щети!, се казва още в писмото на асоциациите на заведенията. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ботокс

Ботокс

26.01.2021 | 00:08

Не заставай пред портрета на Левски. Нямаш морал за това.

Отговори
5 2
Нали са гъбаркате

Нали са гъбаркате

25.01.2021 | 22:10

Като сте 400 000 на 04 04 2021 спокойно можете да идете за риба или да берете гъбки Приятен лов.риболов и се гъбаркайте още Можете и да се чешете там дето не ви сърби Гуруту му Тиквун рани близо 2 милиона измекяри търтей и еврейски подлоги Къ шъ му го разклатите на Министъро онова дето му е под кръста откъм отзад

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай