Следвайте ни

Жената на Васил Божков знаела за убийствата и изнасилванията, твърди свидетел

viber icon

Настоящата съпруга на Васил Божков - Елена Динева, е знаела за поръчаните от него убийства и изнасилванията, които често е извършвал. Това е заявил основният свидетел срещу хазартния бос и бивш негов съдружник Цветомир Найденов. Той е дал показания рано сутринта преди започналото заседание на Специализирания съд, който трябва да реши дали да остави за постоянно в ареста Елена Динева.

В момента тя е с парична гаранция от 1.5 млн. лева, но прокуратурата настоява да бъде върната в ареста. Самата Динева иска по-ниска парична гаранция.
От думите на прокурора стана ясно, че в разпита си тази сутрин Цветомир Найденов е разказал за действията на групата на Божков, като и това, че Динева знаела за работата й. Динева е знаела за убийствата и изнасилванията, по които се води второ разследване срещу Васил Божков.

Според прокурор Тихомир Стоев има опасност да попречи на разследването, ако тя бъде на свобода, защото може да заличи доказателства и дейности 

Обвинението твърди още, че Динева, като приближена до Божков, е била наясно как функционира бизнесът му, както и кои са другите участници, в т.ч. лица от Държавната комисия по хазарта.

Прокуратурата е на мнение, че ако Динева е на свобода, може да заличи доказателства, именно защото познава бизнеса на Божков.

До момента над 40 човека са разпитани по разследването. Апелативният спецсъд даде възможност на Динева и адвокатите й да се запознаят с новите събрани доказателства, включително и показанията на Цветомир Найденов, като се очаква съдебното заседание да продължи към 13.30 часа.

Преди това апелативния спецсъд остави без уважение искането на служебните защитнички насобственика на "Нове холдинг" и неговият бизнес партньор да бъде отменен 72-часовият арест. Аргументът на съда е, че двамата не са фактически задържани. Магистратите отбелязаха, че съдебен контрол има, когато някой наистина е арестуван, а в случая не е така.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?