Следвайте ни

Извънредно! Прокуратурата с горещи новини за Васил Божков

viber icon

Българската държава не е уведомявана официално дали обвиняемият Васил Божков е бил в арест. Дори за прокуратурата е изненада, че той е бил в арестно помещение повече от 2 седмици. Практиката в такива държави е да се отнема само паспорта, коментира пред bTV говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

По думите й, дали обвиняемият Божков е освободен от арест, няма нищо общо с молбата за екстрадиция.

„В понеделник преведените материали постъпват в Министерство на правосъдието, откъдето ще бъдат изпратени незабавно в Обединените арабски емирства“, допълни говорителят на главния прокурор.

По-рано днес от МВнР съобщиха, че България не е уведомявана от ОАЕ Васил Божков да е освобождаван от ареста. Посланикът ни в Абу Даби е отправил спешно запитване към властите по темата.

Бизнесменът беше задържан в края на януари, след като беше обявен за издирване. По неофициална информация, хазартният бос е с отнет паспорт и има забрана да напуска емирствата.

Преводът на документите за екстрадирането на Божков, които са над 200 страници, вече е готов, казаха от прокуратурата.

Тази седмица прокуратурата повдигна нови обвинения на Божков – за търговия с влияние, за държане и отчуждаване на културни ценности, нерегистрирани по установения ред. Така броят на обвиненията стана 11.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Чавдарова

17.02.2020 | 12:43

Горе главата Г-н Божков мой астрални близнако! Ние лъвовете не се предаваме лесно.Дай им да разберат на тия глупаци,Остава да те обвинят за сушата,отпадъците и безводието в Перник

Отговори
4 3

МИСИРКА

17.02.2020 | 12:18

ГОСПОДИН БОЖКОВ МОЙ АСТРАЛНИ БЛИЗНАКО ГОРЕ ГЛАВАТА НИЕ ЛЪВОВЕТЕ НЕ СЕ ПРЕДАВАМЕ ЛЕСНО ДАЙ ,СИПИ И БЪЖКА НА ТИЯ ГЛУПАЦИ

Отговори
3 3

Пандуров

17.02.2020 | 09:36

Аз не разбрах как един човек да има 11 обвинения и то сериозни ощетена е държавата със 700 млн. Лв.и то да не могат до заклещят .Къде е бил бившия Главен Прукурор Сотир Цацаров по неговото време, защо сега лъсна истината ,понеже не могат да си делят баницата със Божков

Отговори
5 2

Пандуров

17.02.2020 | 09:20

Аз не разбрах как един човек да има 11 обвинения и то сериозни па да не го заклещят : И сега въртят сучат този голям цирк със Божков за да се измъкнат от тая каша хора от Висшите етажи на Власта

Отговори
4 1

Анатема Ай дуци родни,но безродни!

17.02.2020 | 09:20

"Гeрбeрacткaтa кoчинa Дeпутaт, coфрa, зaпoй. Прeхoд, пacминa, зacтoй. Бoлни, дoктoри, рушвeт. Кмeт, кoрупция, рaзцвeт. Бeзпoрядък, рeв, иcкри. Aлкoхoл, жeни, пcувни. Цици, интeрнeт, Aйфoни. Бизнec, cпoнcoр, милиoни. Oбир, бaнкa, дaлaвeрa. Рeд, пoлиция, химeрa. Път, пoръчкa, мaгиcтрaлa. Кaтacтрoфa, вoй, рaздялa. Улици, рeмoнт, пaвeтa. Крaжби, ceч, eкoдървeтa. Фирми, призрaци, oфшoрки. Eврo, cмeтки, угoвoрки. Избoри, eлит, упрaвa. Шoк, пaрoдия, държaвa. Изхoд, бягcтвo, тeрминaл. Нaрoд, иcтoрия, финaл."

Отговори
11 1

Надя Делчева

17.02.2020 | 07:08

Някой от нашите „вишестоящите„ ни мислят за „балъци”. Години наред същата прокуратура не попита мафиота Божков как натрупа милиарди в бедняшката България? Сега разиграваг играта ”хвани го-пусни го”.Жалки ,смешници!!!

Отговори
7 3

Ай стига, бе!

16.02.2020 | 22:50

Паспорти - много. Самоличности - също... Един по един ги "отупват" - да пуснат колкото може, защото края се види и после ще са на сухо. Каквото гепят сега - това е!

Отговори
7 1

Мими

16.02.2020 | 20:44

Какво обвинявате човека и му взимате имущество което не е доказано , че е крадено . Я се спрете малко . Ще ви сложи в малкия си джоб !

Отговори
20 10

Българин

17.02.2020 | 08:19

Що така, бе Моме?

Отговори
0 0

Андреева

16.02.2020 | 20:11

Много малко бе - само 11 обвинения!? Я измислете още 11, за да е по-авторитетно! Чудна работа какво правехте досега, че не го обвинихте във всички грехове?! И него награждавахте, като Василев, и него изчакахте да напусне България, за да го обвините?! И как така не знаехте какви ги върши?! Вие президента незаконно подслушвате, а него не! Това ли ви е демокрацията - да правите каквото си поискате, с когото си поискате и когато си поискате?! В коя държава конфискуват имущество само по обвинения без съд и присъда?! Само у нас!

Отговори
32 13

HHH

16.02.2020 | 17:49

Какви документи, бе? - още ли си чешете задн...те, та не сте изпратили в ОАЕ нищо? Той цял месец е там, а вие едно писмо не можете да изпратите! Некадърни твари!

Отговори
43 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?