Следвайте ни

Готвят масов протест! Този път - срещу 5G мрежата

viber icon

Мобилните оператори у нас стартираха своята 5G мрежа. Това се случва едновременно във всички 27 областни центрове на страната. 

Тазши новина обаче провокира гражданите да обяват протест на 1 октомври. Събитието се организира от фейсбук групата Stop5G Bulgaria, която има 77 хил. членове.

"Стартът на 5G мрежата се случва на фона на масовото обществено неодобрение на технологията. Има сериозни опасения, че тя влияе на здравето на човека и на околния свят. Изследвания и доказателства за противното – липсват. Точно по тази причина за старт на новата мрежа е избран сегашният момент на протести и обществен хаос – за да мине незабелязано покрай призивите за оставка на правителството и гражданските демонстрации по улиците. Общо взето, ловят риба в мътна вода", коментираха критици на технологията от Народното събрание, пише Lupa.bg.

Именно в парламента в началото на юли тихомълком и без излишни дебати депутатите дадоха зелена светлина за внедряването на 5G технолигията у нас. Това стана чрез промените в Закона за устройство на територията, приети на второ четене. 

Засега никой не гарантира как ще са спазени максимално допустимите нива на електромагнитна радиация. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

irinka

irinka

22.09.2020 | 17:29

Който иска китайската мрежа да му се родят китайчета, дано!!!

Отговори
2 3
Кокиии

Кокиии

22.09.2020 | 16:22

Само в дивия тапанарии ахаха протестирайте утре че Бат коки няма ракия да освободят държавния резерв че да са намааам аз кавалиии

Отговори
2 2
васко

васко

22.09.2020 | 16:16

Много мъка има по този свят, тези май нямат друга работа, хайде да спрете да давате информация за всеки м.умник!

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?