Следвайте ни

Гешев за опитите да му дават акъл: Президент, премиер и разни бизнесменчета да не си правят вятър на устата

viber icon

Главният прокурор Иван Гешев скастри всички, които "се опитват да дават акъл" на държавното обвинение какво да прави. Емоционалното изказване беше направено в Чирпан, където се провежда поредната спецоперация срещу битовата престъпност.

"Миналата седмица всички дават акъл на прокуратурата. Президентът Радев - накъде да гледа прокуратурата, премиерът Борисов - кой да бъде размазан, бизнесменчета и социално слаби консултанти, като Домусчиев и Ковачки, и те дават акъл.

Каракачанов и Нинова също се упражняват с прокуратурата. Вместо да си правят вятър на устата, да си свършат работата, за която са избрани", заяви Гешев.

"Няма да допуснем прокуратурата да бъде замесвана в дребни игрички. Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави и какво да не прави", подчерта оше главният прокурор.

"Ние знаем какво трябва да свършим, българските граждани очакват да осигурим ред и спокойствие. Прокуратурата е наясно със себе си, знае срещу какво се изправя. Прокуратурата много добре знае какво ще свърши и какво очакват българските граждани.

Нямаме нужди да бъдем съветвани и да ни замесват в дребни политически игрички", наблегна ръководителят на държавното обвинение. По въпроса за поисканаха ревизия на приватизацията, той уточни, че за прокуратурата е важно да има наказателна отговорност.

И призова политиците да направят нужните промени в Конституцията, за да може това да се случи заради давността на повечето сделки.

Гешев коментира и казуса с хазартния бос Васил Божков. Искането до Обединените арабски емирства за екстрадицията му е изпратено в електронен вариант още в събота, а днес ще бъде изпратен и хартиен вариант, разясни обвинител №1.

Изненадва ме, че е бил задържан 20 дни, в тези държави практика е да не се задържат милиардери. Обикновено им се взимат паспортите и им се забранява да напускат страната. За мен е учудващо, че беше задържан.

Оттам нататък това няма никакво отношение към екстрадицията. Ние имаме намерение да го изправим пред българския съд, както са изправени Миньо Стайков, Баневи, Арабаджиеви, каза главният прокурор.

Иван Гешев коментира, че акцията в Чирпан не е инцидентна кампания, а постоянна и целенасочена дейност срещу битовата престъпност. Той изрази увереност, че до края на годината българските граждани ще видят резултата от тази дейност.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пловдив

17.02.2020 | 15:11

ЧПДКРЕПЯМЕ ГЕШЕВ УСИЛИЯЪА МУ. МОЛЯ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ ЗООПАРКА НЕ РАБОТИ 5 ГОДИНИ. БОКЛУКА, И ДР. НЕРЕДНОСТИ.

Отговори
1 0

Анатема Ай дуци родни,но безродни!

17.02.2020 | 10:29

"Гeрбeрacткaтa кoчинa: Дeпутaт, coфрa, зaпoй. Прeхoд, пacминa, зacтoй. Бoлни, дoктoри, рушвeт. Кмeт, кoрупция, рaзцвeт. Бeзпoрядък, рeв, иcкри. Aлкoхoл, жeни, пcувни. Цици, интeрнeт, Aйфoни. Бизнec, cпoнcoр, милиoни. Oбир, бaнкa, дaлaвeрa. Рeд, пoлиция, химeрa. Път, пoръчкa, мaгиcтрaлa. Кaтacтрoфa, вoй, рaздялa. Улици, рeмoнт, пaвeтa. Крaжби, ceч, eкoдървeтa. Фирми, призрaци, oфшoрки. Eврo, cмeтки, угoвoрки. Избoри, eлит, упрaвa. Шoк, пaрoдия, държaвa. Изхoд, бягcтвo, тeрминaл. Нaрoд, иcтoрия, финaл."

Отговори
16 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?