Следвайте ни

ГЕРБ: Няма да допуснем гражданска война, дори да имаме шанс да я спечелим! ВИДЕО

viber icon

Вчера над 700 души от цялата страна дойдоха, за да изразят категоричната си подкрепа към премиера и правителството. Те изразиха подкрепата си културно, мирно, без да провокират и обиждат. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ Цветомир Паунов.

„След приключване на мероприятието хората, които бяха пред МС, си тръгнаха мирно и спокойно. Другата група по най-брутален и безцеремонен начин се опита да разбие полицейския кордон.

Всичко това беше изключително добре организирано и режисирано от платени провокатори, които имат и своя генезис и подкрепа далеч от пределите на страната ни, в една много топла държава, и бяха мотивирани от всички тези олигарси, които в момента са основните сценаристи и режисьори на бледия техен актьор президента Радев”, каза той.

На брифинга бе изразена категоричната позиция, че представителите на ГЕРБ вчера са изразили своята мирна позиция, ала представителите на опозицията са се опитали да разбият полицейския кордон, подкрепяни от платени провокатори.

"Те имат своята подкрепа далеч зад пределите ни, в една много топла страна и бяха мотивирани от всички тези олигарси, които в момента са основните сценаристи и режисьори на бледия техен актьор - президента Радев", заяви Цветомир Паунов.

След приключването на протеста тези шпиц команди започнаха да нападат автобуси, да чупят стъкла. 

Той показа снимки на погромаджиите, които с добра режисура успяха вчера да направят тези издевателства срещу невинни и мирни хора.

"Как можем да обобщим всичко това? Всички ангажирани в този процес лица, които трябва да понесат своята отговорност, са ясни с имената си. Ние вчера ясно и категорично ги назовахме. Тяхното безсилие в случая доведе до едно-единствено обобщение - лицето на Радев, което се изчерпва само в една-единствена снимка", отбеляза той.

Тома Биков заяви:

"Нашата позиция е, че отговорността за вчерашните безредици се носи лично от господин Радев. Голяма част от протестиращите вчера бяха подведени и се превърнаха във фон на шпицкомандите на господин Божков. Още снощи призовахме господин Радев да отправи призив към хората, които вандалстваха в София. Той отказа да го направи. Той нарече хората на ГЕРБ "страхливи хора". А това бяха членове на ГЕРБ и симпатизанти. Те нито са доведени със страх, нито са принуждавани по някакъв начин да дойдат. Господин Радев носи цялата отговорност за това, което се случва. През целия митинг ние призовавахме нашите привърженици да не се поддават на провокации, да не обиждат хората от другия митинг, защото те също са част от българския народ. В края на митинга и през нощта организирани хора (според мен със съзнанието на Радев, а ако не е - то значи, че не може да лидира един митинг от 4000 души, а какво остава за 8 милиона?)".

Социалният министър Деница Сачева заяви, че в обстановка като настоящата - белязана от пандемията с коронавируса и кризата, последвала от него, проектът на Божков не случайно се нарича "Българското лято". Той прекрасно е знаел, че провокациите му ще имат почва именно през лятото. "Но ние трябва да се подготвим за българската зима. Защото това, което в момента се случва е не само хората да бъдат нахъсвани, мразени, а да бъдат развивани техните низки страсти. Това, което може да разделя хората, се управлява само до един момент. Ние призоваваме да има повече разум, хладнокръвие, хората да не се поддават на провокации. говори се, че е имало бити хора, но полицаите също бяха окървавени. Нека не се използва само едностранната гледна точка. Колкото по-малко се поддаваме на провокации, толкова по-добре за всички нас", заяви Сачева.

"Много е лесно да се разделят хората, много е трудно да се обединяват", заяви вицепремиерът Томислав Дончев. "А каква е нашата политика от вчера? Да си мерим протестите? Аз съм учил навремето, че политиката е състезание, сблъсък на идеи. Тя е състезание на личности. А сблъсъците на улицата не са политика. Ние няма да допуснем гражданска война, дори да имаме шанс да я спечелим! Демокрацията работи, когато е безусловна и перманентна", заяви още той. 

"И едно последно напомняне - обичайно политическият цикъл е такъв. Първо е ентусиазмът, после многото работа и накрая - резултатите и отговорността. Ако някой е останал на първата фаза, значи не се е развил политически", заяви Томислав Дончев.

Цветомир Паунов заяви, че полицаите не са се поддали на провокации. "Срещу тях бяха хвърляни бутилки, монети. Вие представяте ли си подобна агресия да се беше случила на нашия митинг? Тук никой не поема отговорността за тези хора. А зад тях са се наредили една немалка група от политици и олигарси, които имат претенциите да предлагат политики за управление на страната. Това е по-страшното", заяви той. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (36)

Ванга

Ванга

12.07.2020 | 06:31

Бойко ке падне от власт оти назначи Здравка Каназирева противно на пловдивчани. Все евтини уруспии провалят големите мъже.

Отговори
1 1
сПАС кОЛЕВ

сПАС кОЛЕВ

11.07.2020 | 15:12

Стига сте ревали бе, гербери смотани! тОЛКОВА ВРЕМЕ ВИ ТЪРПЯХМЕ , АМА КРАЯТ ВИ ДОЙДЕ. СЕГА ЩЕ СИ СЪРБАТЕ НАДРОБЕНОТО, А ВОЖДЪТ ВИ И ЩЕ ЛЕЖИ!

Отговори
15 10
Николова

Николова

11.07.2020 | 14:39

Щом всички червени тролове пищят като ощипани моми от твърдението, че искат да предизвикат гражданска война, означава, че ТОЧНО това целят Радев и Корнелия! Да предизвикат гражданска война и безредици! Останалите са дребни риби, действащи по предварително съставен от руските служби план! Радев, няма да ти мине номера да обявиш извънредно положение, защото ще си първият заминал си. Никой не ти вярва! Иди си с мир, защото народа ще те измете и никой от платените ти лумпени няма да ти се притече на помощ!

Отговори
14 13
Батко

Батко

11.07.2020 | 21:39

Герберска ку р-во, ходи се продавай някъде другаде. Или си пий хапчетата. Свърши се с кражбите ви, ще мрете, ку р-ви долни!

Отговори
5 6
Николова

Николова

12.07.2020 | 00:10

Червената ку-рва подвизаваща зад анонимното "Батко" си изтърва нервите. Това ли ви е протеста бе, инпотентни смотаняци? Нямахте и хиляда лумпена хаха.

Отговори
7 0
Ицо афганеца

Ицо афганеца

11.07.2020 | 13:06

Гербери,спрете да говорите за граждански войни.Играете си с огъня.Няма по-голямо нещастие за един народ от такава война.Ако имате безумието да я предизвикате,ще бъдете пометени,защото до гуша дойдохте на народа.

Отговори
20 12
Роси

Роси

11.07.2020 | 18:15

А кой да изберем! Простия Радев, да ни се смее цяла свят, даже банановите републики ще имат по-отговорен водач!

Отговори
9 9
ИМПИЙЧМЪНТ

ИМПИЙЧМЪНТ

11.07.2020 | 12:26

ВРЕМЕ Е СЪЮЗИЛИЯТ СЕ С МАФИЯТА ПРЕЗИДЕНТ ДА БЪДЕ ИЗРИТАН!!!! ПРЕДАТЕЛЯТ Е СПОСОБЕН ДА ЗАПАЛИ ДЪРЖАВАТА ЗА ДА СЕ ИЗМЪКНЕ ОТ ПРАВОСЪДИЕТО!!!! ТРЯБВА ЛИ ДА ГО ДОПУСНЕМ? РАДЕВ ВЪН, ПРАВ ТИ ПЪТ КЪМ СИБИР!

Отговори
17 22
Марица трие коментари

Марица трие коментари

11.07.2020 | 12:23

Защо всички коментари в подкрепа на ГЕРБ са изтрити? Колко ви платиха мафиотите комунисти?

Отговори
13 22
Ковидчо:

Ковидчо:

11.07.2020 | 12:30

Защото така трябва - простотията е нужно да се отсява още в зародиш!

Отговори
9 13
Николова

Николова

11.07.2020 | 12:41

По тази логика защо ви четем простотиите, повърнати под всяка статия? Сигурно много се гордеете с тъпоумието си, признавам рядко срещано явление сте! В кое делиорманско село бяхте закърмен с тази простотия?

Отговори
11 0
Николова

Николова

11.07.2020 | 14:30

Ковидчо, за тебе се отнася мекере червено!

Отговори
7 5
Колъо-зета

Колъо-зета

11.07.2020 | 12:04

Браво! Само така! Продължавайте да наглеете! Продължавайте да засвидетелствате, че сами сте си повярвали на пропагандата! Заслужете това, което Ви очаква! Покажете на всички, че няма по-безочливо мекотело от Гербераста! И да приемем, че назрява гражданска война, само в болните Ви герберастки мозъци може да не бъдете линчувани!

Отговори
17 11
МАМКА ВИ....

МАМКА ВИ....

11.07.2020 | 12:03

жена съм и си мисля че съм повече мъж от всички мъже в ГЕРБ които така са се навели и си добутват това което им е влязло........ моля престанете да ни обиждате веднага напуснете власта ще ви съдим и ще ви гоним този път до дупка..... до последното евро на Бойко до последния наем на Владо до последната заповед на Гешев и до последното показване на простачката от кърджалии тя си знае коя е ......всички до един за предателство към българския народ на трибунал...... мразя ви зящото сте прости нагли и лакоми...гъззззз глава затрива казва народа.... днес е поредното българско предателство.... симпатизанти на ДПС С АВТОБУСИ БРАНЯТ НЕЗАКОНЕН ИМОТ НА дОГАН А В СЪЩОТО ВРЕМЕ АНКАРА ПОРУГАВА ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪЛКВА В ИСТАНБУЛ "СВЕТА СОФИЯ"..... ТОЗИ ИМОТ ДА БЪДЕ ОТНЕТ СЪС ЗАКОН.......ТЕЗИ СИМПАТИЗАНТИ НА ТЮТЮНА.....ОСТАВИХМЕ ГИ ПОД ОДЪРА ТЕ СЕ НАСТАНИХА НА ОДЪРА БЛАГОДАРЕНИЕ НА БОЙКО БОРИСОВ И ПРОСТАТА МУ КУДКА.........МРЪ..НИЦИ ПРОДАЖНИЦИ ......ДА ВИ ПРЕСЛЕДВА ЗЛОТО ДО 10 ТО КОЛЯНО ДА ГИ ГУБИТЕ ЕДИН ПО ЕДИН........ВСЕ ЕДНО ВИ ВАДЯТ ЗЪБ ПО ЗЪБ КАКТО ПРАВИТЕ ВИЕ С НАС .....ПРОКУДИХМЕ СИ ДЕЦАТА ЗАРАДИ ВАС ..........ОСТАВИХМЕ СИ РОДИТЕЛИТЕ НА ИЗЖИВЯВАНЕ И НЕЧОВЕШКИ МЪКИ В КРАЯ НА ЖИВОТО ИМ..... Е ЗА ТОВА НЯМА ДА ВИ ПРОСТИМ....... ЩЕ СЕ ХВАНЕМ ГУША ЗА ГУША С ВАС.........................

Отговори
21 13
Ковидчо:

Ковидчо:

11.07.2020 | 11:42

Смешници! Вчера 700 души бяха ОРГАНИЗИРАНИ и им бе ПЛАТЕНО да дойдат в София та "спонтанно" да подкрепят мутрафоните - това е истината (г-н Биков го каза предния ден, че ще "вдигат" техните хора)! Те и другите вероятно са с такава организация, ама ГЕРБавите да не се правят на ощипани моми, `щото не останаха много, които да им се връзват на номерата.

Отговори
17 12
Митко

Митко

11.07.2020 | 11:03

Време е за гражданска война срещу ОПГ-то! Да си върнем България! Българи, да смажем герберастките еничари! Ние сме СЕДЕМ милиона, те да седемстотин хиляди!

Отговори
10 14

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?