Следвайте ни

ГЕРБ дава решението за мораториума на Конституционния съд

viber icon

„Ще поискаме тълкувателно решение от Конституционния съд на решението за мораториум и обявяването му за противоконституционно”, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Това се случи по време на брифинг в Народното събрание

„Според нас, а и не само - и други парламентарни групи говориха в този смисъл, че вече има решение на Конституционния съд от 2014 г. по отношение на налаганите мораториуми от страна на Народното събрание, които засягат неопределен кръг лица, които спират действието на определени закони и които засягат интереси и на граждани, включително", каза още тя.

„От няколко часа от момента, от който това решение стана публично известно, нашата парламентарна група многократно е сезирана от Националното сдружение на общините, включително такива общини, които не се управляват от ПП ГЕРБ, защото в решението има точка по отношение на назначенията в държавната администрация", допълни Атанасова.

По думите й съгласно Закона за държавния служител и в Народното събрание председателят на парламента едва ли след това решение може да прави назначения на различни експерти, които изпълняват функцията на държавни служители.

„Нашата парламентарна група взе решение, че ще поискаме тълкувателно решение от Конституционния съд по отношение на взетото от Народното събрание решение и обявяването на противоконституционност на днешния мораториум. Важното е, че този мораториум засяга сфери от обществения и икономическия живот, които не се знае какви последствия ще носят, тъй като има редица примери в тази посока", каза още Десислава Атанасова.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Лошо Садларов, лошо

Лошо Садларов, лошо

22.04.2021 | 18:48

Май както изглежда, тия дето уж трябва да режат до кокал и да рестартират реформата ше върнат тия крадливи гербаджии на бял кон след няколко месеца, на такова мирише и тогава жална ни майка.

Отговори
2 8
майна

майна

22.04.2021 | 18:18

Ха ха ха ха...К.р.а.д.л.и.в.а.та.. м.р.ъ.с.н.а.... СГ-АН си защитава .......п.а.р.ти.й.н.и.т.е ....задкулисни назначения. .и калинки ..Сакън да не изхвърча..т от ...администрацията. че лапачката и ...голямото ....КРАДЕНЕ ...свършва.

Отговори
10 6
Пращайте го ина байдъна и на путина ако искате

Пращайте го ина байдъна и на путина ако искате

22.04.2021 | 17:59

Свършва лапачката нали?!

Отговори
9 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?