Следвайте ни

Ето кога България ще въведе ваксинационен сертификат за влизане в страната ВИДЕО

viber icon

Влизането в България ще става по три начина - с ваксинационен сертификат за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19; с отрицателен PCR или антигенен тест; с документ за преболедуване на коронавирусната инфекция не повече от 6 месеца от датата на влизането в страната. Решението влиза в сила от 1 май, заяви пред журналисти министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов.

Опитваме се да направим мерките, подобни на съседните ни държави и почти същите, които ЕК вероятно в края на май със задължителен регламент ще въведе за целия ЕС, каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Кунчев обясни, че преболедуването на инфекцията ще се доказва не с документ, издаден от лечебно заведение, а с резултат от PCR тест или бърз антигенен тест, който е бил положителен и периодът, в който може да се ползва, е до 6 месеца.

От 24 април се разрешава и провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и др. При спазване на дистанция, носене на маски, проветряване и дезинфекция.

След 10 май ще се увеличи броят на класовете, които могат да присъстват в училище.

До края на месеца не се предвижда промяна в мерките за организирането на туристически пътувания.

Допуска се и провеждането на спортни състезания на открито от 24 април. Разрешава се да имат публика при заемане на 30% от местата, но не трябва да има повече от 1000 души в сектор. Публиката трябва да спазва дистанция от 1,5 м и да носи маски за лице.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Жа има джопки Ей

Жа има джопки Ей

24.04.2021 | 09:36

Де жълти звездички Де Май чифутската пасмина нагла много се е затъжила за ония времена и за онзи красив чичко Адолф с мустачките Няма никакъв проблем зализано чифутско ко....пеле от трети пол От седем милиарда Човечеството все ще ви предложи един нов преродил се даже още по красив и иновативен чичко Адолф Но тогава отново не някоя институция ще се занимава със поставянето на жълтите ви любими и незабравими звездички а вие сами ще имате грижата за това Та и гробовете сами ще си копаете и сами ще се заривате Шило в торба не стои е казал Народа и е добавил и друго Да би мирно седяло не би чудо видяло Що буните Човечеството с вашите чифутски изпражнения и упражнения Отговора на този въпрос е някъде между двете ви уши на квадратните ви дебели зализани чифутски глави Но ще получите заслужен отговор адекватен на всичките ви напъни да лепите етикети на отделния Човек тип СЕРТИФИКАТЧЕ някакво като на уфцъ

Отговори
6 0
ангел

ангел

23.04.2021 | 20:34

в САЩ забраняват такива сертификати, тук се напъват да ги въвеждат най-тъпанарски, те са незаконни и въвелите ги подлежат на санкции

Отговори
6 2
Да да

Да да

23.04.2021 | 17:14

НЕ ЗАНИМАВАЙТЕ ХОРАТА С ГЛУПОСТИ !!!

Отговори
10 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?