Следвайте ни

Експерти в сблъсък за нападките на Радев към Борисов

viber icon

Той не критикува, а етикира. Виждаме човек, който е ядосан и не се интересува каква е ролята на президентството и взима решение да се самозащитава. Той каза, че ще продължи да изпълнява президентските си функции. Това каза проф. Антоанета Христова в предаването "Плюс-минус" по Нова тв. 

"Първо, трябва да престанем да се учудваме, когато премиер и президент от различни политически партии излязат от добрия тон. Днес президентът каза, че премиерът Борисов би могъл да очаква служебен кабинет, който няма да е в угода на премиера и неговата премиера. Мисля, че изказването му е абсолютно целенасочено. Той е опасен за управляващите. Разликата между следващия служебен кабинет, когато и да е той, подозирам, че ще бъде много по-остър", каза още политологът Слави Василев. 

"Цялото изказване е заплашване. Аз питам президентската институция работа ли й е да заплашва и да бъде опозиция? Ако той реши да обявява война, аз лично не бих му отговорила с нищо. В крайна сметка от чии думи звучи желание за реваншизъм. Това не е ролята на президента", контрира го Христова. 

"Това, което президентът може да постигне, е че като пряко избран политик от българския народ може да защитава интереса на гражданите. Може би в държавата има хора, които не са доволни и може би той не трябва да замазва оценката на Борисов", опита да дообясни политологът.

"Ама, разбирате ли, че това трябва да го прави опозицията? Те трябва да застанат на страната на недоволните. Президентът не може да застава с такъв заплашителен тон. Ако той прави това, значи вече не съществува никой, който може да успокои ситуацията", обясни проф. Христова. 

"Когато използваш такъв директен и заплашителен тон, означава, че другата страна не иска да те чуе. Има проблем в комуникацията на президента Радев, функциите които изпълнява и има проблем с хората, които го съветват. По-важният въпрос е, че той можеше да има много по-голяма сила, но я няма", заключи тя. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?