Следвайте ни

Екшън в парламента! Изведоха майките след 8-часова обсада СНИМКИ, ВИДЕО

viber icon

Служители на НСО изведоха от сградата на парламента майките от сдружението „Системата ни убива“. Някои са хванати за ръцете и краката и така биват отнасяни навън.

Майките влязоха в сградата и престояха над 8 часа във фоайето, скандирайки "Оставка". Те бяха категорични, че няма да напуснат Народното събрание, докато правителството не подаде оставка.

При протестиращите се появи и Мая Манолова. Преди органите на реда да започнат да извеждат протестиращи, от охраната на парламента най-учтиво помолили майките да напуснат сградата.

По непотвърдена информация, двама протестиращи са все още в сградата. Преди минути пристигна линейка и лекар от Спешна помощ, които бяха незабавно допуснати от органите на реда. Медиците изнесоха на ръце едно от децата с увреждания, а в линейката с него се качиха и две от майките.

От НСО изпратиха специално обръщение към медиите във връзка със случая: „На основание чл. 27 от Закона за Националната служба за охрана и във връзка с чл. 5, ал. 2 и чл. 13 и чл. 23а от Правилника за вътрешния ред на Народното събрание на Република България, служители на НСО, в тясна координация с Министерството на вътрешните работи, изведоха принудително група граждани, които в нарушение на посочените разпоредби отказаха да напуснат охраняем от НСО обект - сграда на Народното събрание.

Националната служба за охрана спазва стриктно приложимия към дейността и функциите й закон и съответните подзаконови нормативни актове.

НСО няма да допусне да бъде употребявана за политически цели и ще се противопостави остро на всякакви опити в тази посока.“

Коментари (65)

Батко

Батко

17.09.2020 | 09:22

Тия майки не разбраха ли, че на раята не им пука за тях. Раята ще продължи да гласува по заповед и тва е. За какво си губят времето с протести, като няма кой да ги чуе, нито сред избранниците на раята, нито сред раята.

Отговори
1 5
И г-н Пардю ли е "комунист", проклети SICаджийски МУТРИ?

И г-н Пардю ли е "комунист", проклети SICаджийски МУТРИ?

17.09.2020 | 08:47

България и Борисов преминаха повратната точка. Време е Европа да се намеси и да подкрепи про-демократично протестиращите, пише в анализ за „Политико” бившият американски посланик в България Джеймс Пардю. Борисов и неговите последователи отговориха на масовото недоволство със заявлението, че остават твърдо на власт. Крайно време е Европа да даде да се разбере, че стои зад хората в България и призива им за реална демокрация и да предприеме конкретни стъпки, за да им помогне при постигането на тази цел. Борисов унищожи успешно политическата опозиция в страната чрез заплахи, корупция и купуване на гласове на местно ниво, твърди американският дипломат.

Отговори
7 4
Спамери

Спамери

17.09.2020 | 01:05

Медиите има кой да ги купи, но народа на вън, не. На площадите се вижда истината.

Отговори
8 13
Гаджо

Гаджо

17.09.2020 | 07:31

Ее тук отново лъжа, всички протестиращи са купени и се раздават пари, мисля да вярвам на факти, а не на слухове. Два месеца по площади и палатки без да работят, без доходи, та на фотосинтеза ли са тези хора, Стига глупости, всеки България с IQ над средното знае от къде се финансират протестите.

Отговори
6 9
Щон

Щон

17.09.2020 | 08:54

Това се нарича саможертва за благото на родината. Няма как да го разберете, искат се цености изградени от рана възраст.

Отговори
5 3
Лален

Лален

16.09.2020 | 22:30

" Бойко, Радев, Герб, Бсп" не ви ли омръзна тоя цирк бе хора!?! Играят си с нас все едни и същи, те са фили и фоби но не и Българи. Същите тези 30 г. ни държат с заплати от 600-700 те искат да сме гладни, те искат да бягаме към терминал 2 ( бягаите плъхове напускаите кораба) Няма демокрация нито евроатлантизъм те са просто крадци зад различни маски. Разпускаите НС вече сме в анархия, скоро и размирици ще има.

Отговори
9 12
Евро депутатите питат

Евро депутатите питат

16.09.2020 | 22:16

Разследва ли прокуратурата записите с гласа на Радев, на които той нарежда как да се укрие информация за неговата съпруга, от данс, депутатите в ес питат какви мерки се вземат за фалшивите новини в медиите на прокооиев и сие и срещу фалшивите новини в сайтовете на Г-н минекян, бабикян или нещо такова . Депутатите питат и какво става с разследването на Йончева и на президентските секретари. И знаеш ли за още колко неща могат да попитат Евро депутатите, но това са специални питания, поднесени от една не българка, случайно и много хитро намъкнала се в ЕП с цел да отърве кожата и затова е готова да лъже и мърсува в ЕС, като плюе страната ни.

Отговори
17 7
Никой не разследва Радев, бе суджук,

Никой не разследва Радев, бе суджук,

16.09.2020 | 23:27

Разследват вашата Тиква и Каскета Европарламентът пита Гешев за Барселонагейт и записите на Борисов

Отговори
7 14
Гаджо

Гаджо

17.09.2020 | 07:33

Радев се крие зад имунитетаси, за да не го разследват с афертата Бобокови

Отговори
5 3
Воины света. Белорусская версия

Воины света. Белорусская версия

16.09.2020 | 21:48

https://www.youtube.com/watch?v=ACsOOUp01pw

Отговори
2 2
ЕВРОДЕПУТАТИ ПИТАТ:

ЕВРОДЕПУТАТИ ПИТАТ:

16.09.2020 | 21:44

Разследва ли българската прокуратура казуса "Барселонагейт" и аудиозаписите, на които се чува глас, приличащ на този на премиера Борисов? Какво прави правителството в подкрепа на свободата и плурализма на медиите, срещу концентрацията на медийната собственост и спецално по отношение на данните да конгломерат от медии, собственост на политик? Кога правителството ще изпълни изцяло решението на съда в Страсбуг по делото "Колеви" по отношение на отчетността и отговорността на главния прокурор и дейността на прокуратурата? Какви са мотивите за предлагането на проект за нова конституция и смята ли правителството, че е имало достатъчен срок за широко обществено обсъждане на този важен документ, преди внасянето му в парламента?

Отговори
11 14
До ИОРИ

До ИОРИ

16.09.2020 | 21:42

Прав си приятелю,, само че тези дето са на жълтите павета не ги интересуват фактите, тях нищо друго не ги интересува и високомерно и надути като пуяци крякат оставка. Интересува ги властта, много изгладняха и сега това е борба за власт, а това идеално съвпада с интересите на онзи изнасилвач с присвитите очички Божков и на онзи крадец с физиономия та на бай ганьо, дето уж се криел в сърбия, та така и кухните лейки, дето се наричат майки и системата ги убивал. По скоро те се самоубиват и никой вече не им вярва само дето ги използват като кукли в ужасен трилър.

Отговори
23 6
Въпрос към Захариева и Ахладова

Въпрос към Захариева и Ахладова

16.09.2020 | 21:35

"Има сериозни притеснения за концентрацията в собствеността на медии, както е отбелязано в Монитора за медиен плурализъм 2020. България е на 111-о място в Индекса за медийна свобода. В допълнение, отделни журналисти съобщават за заплахи и тормоз. Какво ще направи правителството за повече прозрачност за собствеността, развиване на плурализма в притежаването на медии и гарантиране безопасността на журналистите?"

Отговори
11 6
Йори

Йори

16.09.2020 | 21:25

Жалко за дечицата, как е възможно да има такива майки. Хора, цяла България, ще Ви подкрепи, но не се подавайте на жалката Мая Манолова. Радев изправи българи срещу българи, призова към насилие и кръв. Мая Манолова заведе майките пред парламента. Христо Иванов получава команди от Маджо и Прокопиев. БСП се лутат и вътрешно партиийните избори си поставиха под съмнение, те са изчерпани. Марешки съден и осъден! Трифонов се готви за коалиция с БСП и се отметна от референдума, който искаха промяна на конституцията, а сега не я искат. Помислете и съберете факти, за да сте наясно кой са хората на паветата!

Отговори
24 9
почнаха от улицата да ви събират

почнаха от улицата да ви събират

16.09.2020 | 23:29

Христо Иванов получава команди от Маджо Какъв Маджо, бе суджук ? Маджо е първия работодател на вашата мутра и в момента съдружник.

Отговори
8 10
Йори

Йори

17.09.2020 | 07:42

Тролче, вземи и изгледай собсвения репортаж на Христо Иванов, там на лайф му дава команда какво да прави. Така, че Христо Иванов е под командването на Маджо!!!

Отговори
0 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?