Следвайте ни

Дучето пред "Марица": Пращат хазарта в сенчестия бизнес

viber icon

Димитър Ангелов – Дучето е популярна фигура не само във футболния живот. Години наред той имаше и букмейкърски пункт на „Еврофутбол“, макар че го затвори за сметка на друг вид бизнес, свързан с хазарта. Прочутият цесекар коментира пред "Марица" последните събития около „Еврофутбол“.

-       Дуче, какво е мнението ти за отнемането на лиценза на компанията?

-       На първо място четох, че това засяга 2300 души, значи 2300 семейства на улицата. И то в момент на тежка криза, предизвикана от пандемията. Означава и по-малко пари в държавния бюджет. „Еврофутбол“ е на пазара от 1996 година, чудно как 25 години почти всичко беше точно. И изведнъж...За мен един бизнес трябва да бъде оставен да работи, ако трябва с контрол от държавата, докато съдът не се произнесе.

-       Все пак Комисията по хазарта работи въз основа на някакви доказателства и данни?

-       Едва ли тя решава, други решават. Дано бъркам! Дано се решават нещата от истински държавници, а не от хора, които наричат част от българите маргинали. А и друго – ако съдът утре реши, че не е имало престъпление? Какво правим! Смятате ли, че гръцките собственици на 49 процента от „Еврофутбол“ ще оставят така нещата пред Европа. Естествено, има я и другата хипотеза. Но и при нея се чудя как ще бъде възстановена справедливостта. Хазарт има по цял свят, нека има и у нас, но разумен и с полза за обществото. Иначе отива в сенчестия бизнес.

-       Тоест, при хората, които организират залози и срещу пари назаем, но после са готови да режат уши?

-       Не казвам кой какво реже. Казвам, че трябва държавата да контролира. За да отиват парите за спорт, за лечения от тази зависимост. А не в сенчестия бизнес. Защото един комарджия реши ли да залага, ще намери къде.Искрено се надявам всичко да е в полза на обществото. Но като видим следващия човек, който се занимава с този хазарт, сигурно ще разберем много неща.

-       Последно, като футболен човек: кога трябва да се възобнови първенството?

-       От испанската Ла Лига добре го казаха: когато държавата реши, че е безопасно. Важното е хората да са живи и здрави! Става въпрос за оцеляване. Дано го разберем, дано бъдем единни. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?