Следвайте ни

Доц. Кунчев подкрепи "Марица": Само с рецептурна книжка в аптеката

viber icon

Лично доцент Ангел Кунчев подкрепи предложението на "Марица" за извънреден режим, който ще позволи на хронично болните хора да се снабдяват с лекарства само с рецептурна книжка. Той беше валиден по време на извънредното положение с цел да не се смесват болни пред лекарските кабинети.


"Много хубава идея, трябва да се въведе до Нова година", посочи доцент Кунчев след брифинга днес пред репортер на "Марица".

Зададохме въпроса по молба на доста наши читатели, които не искат да се редят пред личните лекари за нова рецепта всеки път, а да пазаруват с рецептурна книжка.


"Работим в тази насока със Здравната каса, като целта е до Нова година всички рецепти да се издават по електронен път", отговори лично министър Костадин Ангелов.


Той посочи още, че е договорено със Здравната каса пътеката за лечение на бронхопневмонии със симптоми на коронавирус да изравнят тези за болни от COVID-19 - по 1200 лева.

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

alex

alex

23.10.2020 | 06:02

Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя ===>>>www.Selfmax5.com

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?