Следвайте ни

Добра поличба! Черен щъркел се засели в Благоевград

viber icon

Черен щъркел кацна в коритото на реката край бившето село Айдарово, сега кв. Изгрев в Благоевград. Голямата птица предизвика небивали емоции у хората и се превърна в истинска атракция, съобщи Р. Иванова ,която публикува снимките в групата ни „Благоевград Ден и Нощ“.

Черният щъркел има магически способности, и там където се засели носи късмет, здраве и благоденствие,казват старите хора! По подобие на бялата лястовица, е символ на нещо рядко и изключително.

Той носи същия символизъм като белия, но многократно увеличен и донякъде – по-мистичен или по-неуловим за обикновените сетива. Черният щъркел  не обича  да се заселва  в населени места, за разлика от белия си брат. Рядък екземпляр, който със сигурност носи добро послание.

Първо, че пролетта вече е дошла, а защо не и, че страшният коронавирус си отива .Пазете магичната птица и се радвайте, че се засели в Благоевград./struma.com/

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Лея

09.04.2020 | 19:32

Какви глупости говориш,бе!Ходи се прегледай...

Отговори
0 0

Добре,, магияри,,..!

08.04.2020 | 10:47

Народа е проз, вярва на такива глупости.. лош. късмет е да живееш до жена с,, долно поведение,, щъркела ше отлитне и всички ще забравят за него, но такава все още я виждаш или чуваш и ти настръхва всичко..! (Аман, ама не от Лорчето, а от Франкенщайн и Бойка втори номер...!)

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?