Следвайте ни

Депутатите отхвърлиха идеята на Слави за 1 лев партийна субсидия

viber icon

Предложението на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" партийната субсидия да стане 1 лв. на глас бе отхвърлена от депутатите още на първо четене в правната комисия към парламента.

Така една от основните каузи на партията не намери реализация в 45-ото НС. Срещу законовата промяна гласуваха от ДПС, БСП и "Демократична България". От ГЕРБ и "Изправи се! Мутри вън!" се въздържаха.

Като "нон сенс" и абсурдна идея определиха идеята на "Има такъв народ" от ДПС и БСП. "Всичко под 10 лв. е равно на 0 лв", каза Хамид Хамид от ДПС и заплаши, че ако се приеме на първо четене намаляване на субсидията, от движението ще внесат текст тя да стане 0 лв. на глас.

"Всички политически партии излизат на тезгяха. Партиите се финансират от държавата по прозрачен начин. Тези пари се харчат за политическа дейност", каза Филип Попов от левицата. Партиите може да се финансират дори от терористична организация, предупреди той и подчерта, че политическите сили може да влязат в зависимост от икономически кръгове.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Същият

Същият

21.04.2021 | 23:55

Резултат ще е и ако някой направи предложение по отношение на техните заплати да не растат както досега.

Отговори
4 0
Ко бързо се ос......раха

Ко бързо се ос......раха

21.04.2021 | 21:16

Къвъ лакмусъва хартийка е тази тема за финансирането на партийте Ами НАЛИ работите на ползу роду бе инцебили И тук идват не един а два лафа Първия Има партий има проблем няма партий няма проблем И втория Бий червените докато побелеят Бий белите докато почервенеят Защото и едните и другите докопат ли се до власта по десет кожи ще ви смъкват от гърба Това второто го е казал Татко Махно За първото перефразирам един с мустачки ама не оня за който се сещате Как бързо се оформи мнозинството НАЛИ

Отговори
12 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?