Следвайте ни

ДБ ще подкрепи правителство на промяната дори без свои министри

viber icon

"Демократична България" ще подкрепи правителство на промяната, дори ако няма министри в него. Все още не сме водили разговори за кабинет с "Има такъв народ", но в Народното събрание имаме прекрасен диалог. Отговорност за ново правителство ще носят хората около Слави Трифонов. Това каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред bTV.

"Предварителни условия няма да поставяме. Не е време за разговори за министри, защото още не сме говорили за промени. Готови сме да подкрепим правителство и без наши представители", обясни Христо Иванов.

Той добави, че надеждата за реализиране на промяна е възложена на "Има такъв народ" и те имат отговорността и възможността да реализират мандат.

"Ако ни бъде поискана подкрепа, ще водим много сериозни преговори. Ние смятаме, че управление трябва да бъде излъчено, но не какво да е, а на промяната. Моят призив е да спрем взаимните атака, защото това само помага на ГЕРБ", каза още Иванов.

Той е категоричен, че нма как да подкрепят управление с мандат на ГЕРБ или каквото и да е управление доминирано от ГЕРБ.

"Кабинетът не е представен от Даниел Митов, а от премиера в оставка Бойко Борисов. Бойко Борисов се опитва да стане Доган и вади Даниел като един сламен човек, като една фасада зад която смята да продължи по старому. Как смята Даниел Митов да се справи с чекмеджетата? Как смята да се справи със съмненията за корупция свързани с Борисов и други фигури? Той е кукла на конци на Борисов няма как ада се справи с това", каза още Иванов.

"Въпросът не кой колко пъти е бил на протестите и колко снимки може да извади, въпросът е кой има волята да има мнозинство на промяната в тоз парламент. И когато Корнелия взривява тази възможност, това е изключително притеснително", обясни още Иванов.

 
"В Росенец няма едно законно нещо и някой е позволи това да се случи. Кметът на Бургас лъга, че там няма плаж, а той е заместник председател, това е топ политическа фигура в ГЕРБ, която през цялото време съдейства на Ахмед Доган. Моделът на задкулисното сътрудничество там се вижда най-ясно и неговото разграждане е много важен приоритет за нас", каза Иванов.

Той призова депутатите да подкрепят създаването на комисия, която да проучи целия случай, за да "да докажат безумните си твърдения".

"Твърденията за подаване на ръце е леко пресилено, няма да бъда по-остър, защото може да гледаме на тези събития като подобряване на комуникацията. Корнелия Нинова можеше, ако е имала информация затова, че се готвят такива назначения предварително, да съгласува намеренията си за такъв мораториум. Това, което бе предложено бе непригодно", каза още Иванов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

ПРОДАЙ ДАЙ БЪЛГАРИСТ

ПРОДАЙ ДАЙ БЪЛГАРИСТ

21.04.2021 | 12:43

БОЙКИКИЕВ ГОСПОДИН НИКОЙ

Отговори
0 1
ПРОДАЙ ДАЙ БЪЛГАРИСТ

ПРОДАЙ ДАЙ БЪЛГАРИСТ

21.04.2021 | 12:42

ИВАНОВ , МИНИСТЪР ПРИ БОЙКО И ТО ДВА ПЪТИ ЛИЧНО ПОСОЧЕН ОТ БАЦЕ ДА СЕ ПРАВИ НА БОРЕЦ Е СМЕШНО ,

Отговори
0 1
//media.makeameme.org/created/putin-d2398b7245.jpg

//media.makeameme.org/created/putin-d2398b7245.jpg

21.04.2021 | 11:44

ДРЪЖ ТОЯ ЛОШ ЕР-ДОГАН ДЖУДЖЕ! ССС! ССС!

Отговори
0 1
ДРУГАРЯ САТАНА

ДРУГАРЯ САТАНА

21.04.2021 | 10:32

А И ДОКОЛКОТО ЗНАМ, АРАБИТЕ НЕ ОПРАВЯТ МАЙКИТЕ, СЕСТРИТЕ И БРАТОВЧЕДКИТЕ СИ, КАТО ЕДНИ РОТ ШИЛДИ :) СУПЕР ХАЗАРИТЕ НЕ БИВА ДА СЕ МЕШАТ С БАЧКЕР ПРО СТА ЦИТЕ :)

Отговори
0 0
ДРУГАРЯ САТАНА

ДРУГАРЯ САТАНА

21.04.2021 | 10:29

ИМА ХАЗАРИ, ИМА ПРОБЛЕМ. НЯМА ХАЗАРИ, НЯМА ПРОБЛЕМ.

Отговори
0 0
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

21.04.2021 | 10:26

ПРОБЛЕМА НЕ Е С АРАБИТЕ - Е В РЕИ, А С Х ОМО ХАЗАРИТЕ.

Отговори
0 0
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

21.04.2021 | 10:20

ЕР-ДОГАН СПОМЕНА НЕЩО ЗА НЯКАКВА ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ И ДЖУДЖЕТО П РО СТИ ТУ ТКА СЕ НАМЕСИ ВЕДНАГА :) А КОЕ Е ДЖУДЖЕТО? ;)

Отговори
0 0
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

21.04.2021 | 10:19

РОСЕНЕЦ Е ГУАНТАНАМО НА КОЛХОЗНАТА СВ ИНЯ/КГБ. И, ЗАТВОР ЗА НЕПОСЛУШНИ ЕР - ДОГАНОВЦИ :) ДУМАМ ТИ ДОГАНЧО, СЕЩАЙ СЕ, ЕР-ДОГАНЧО ;)

Отговори
0 0
БРАВО!

БРАВО!

21.04.2021 | 10:11

Достойна позиция! МУТРИ ВЪН!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?