Следвайте ни

Данчо Катаджията пуснат под домашен арест

Окръжният съд в Ловеч освободи от ареста служителя на Пътната полиция в Ловеч Йордан Петков.

viber icon

Данчо Катаджията както е известен полицаят, беше арестуван миналия петък с прокурорско постановление заради извършени според обвинението тежки престъпления.

Мярката за неотклонение „задържане под стража“, наложена  на първа  инстанция, беше заменена с „домашен арест“, съобщава БНР.

Данчо Катаджията е обвинен за извършени от него документни престъпления и принуда чрез злоупотреба с власт. Днес в съдебната зала от защитата на Петков внесоха документи, удостоверяващи положителна характеристика на полицая и гражданска подписка 62 листа в негова защита.

Обвиняемият се разплака в залата и каза, че получава „паник атаки и не се чувства добре психически сред хора“, които сам е вкарал зад решетките. Петков помоли за измяна или цялостна отмяна на мярката.

След като беше освободен от ареста Петков отказа да коментира.

Окръжният прокурор Валентин Вълков поясни, че разследването срещу Йордан Петков продължава и срещу него се очаква да бъдат повдигнати още обвинения:

Директорът на ОДМВР – Ловеч Милен Маринов допълни, че Данчо Катаджията ще бъде уволнен дисциплинарно. Предложението за отстраняването му от работа ще бъде изпратено още днес до министъра на вътрешните работи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Иван

22.02.2020 | 07:16

Браво,но да разясни сега как с една катаджийката заплата се постига този Лукс...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?