Следвайте ни

БСП ще подкрепи правителство на Слави, но при 6 условия

viber icon

БСП ще гласува против правителство на ГЕРБ и ще подкрепи "Има такъв народ", но има 6 условия. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг след заседание на Националния съвет на партията.

Първо: Бързи и последователни действия в здравната сфера за овладяване на пандемията и за прилагане на мерки за нейните социални и икономически последици.

Второ: Борба с корупцията, укрепване на независимата съдебна система и медиите, и възстановяване на парламентаризма.

Трето: Обективна и задълбочена ревизия на състоянието на бюджета, на задълженията на България, реализацията на инвестиционните проекти в инфраструктурата, енергетиката и отбраната.

Четвърто: Прозрачност на процеса на договаряне на оперативните програми с ЕС за програмния период 2021-2027 и представяне на преработен национален план за възстановяване и устойчивост.

Пето: Изменения в изборното законодателство с цел да се осигурят гаранции за достоверно отчитане на гласа на всеки избирате и приемане на оперативни мерки за рязкото ограничаване на купения и корпоративния вот.

Накрая Нинова добави още едно, шесто условие: ако партията, която предлага правителство или излъчения от нея кабинет смятат да осъществяват действия по своя инициатива или по инициатива на свои коалиционни партньори, които противоречат на основните политически ориентири и предизборни ангажименти на БСП, тя няма да получи подкрепа от страна на ПГ на БСП.

При положение, че се стигне до възлагане на проучвателен трети мандат на БСП, ще вземем решение по този въпрос в спешен порядък, заяви още Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП съобщи, че по време на днешното заседание нито един от членовете на Националния съвет не е повдигнал думата за конгрес, така че такъв няма да бъде свикван.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Мерак

Мерак

18.04.2021 | 00:07

Направо като кърлеж е! Не спряха да се натискат... И тая и оная от герб деса.. ..

Отговори
1 4
Nikolai Madyro

Nikolai Madyro

17.04.2021 | 17:36

Za politika ne stava ama cicite na Korni prashtqt za sex.

Отговори
7 6
намръщенЪ

намръщенЪ

17.04.2021 | 20:06

Тя с тЕх е пробила и нагоре, нерде толкоз акъл в кратуната й. В една стара хроника пише, че нашите Асеневци се бъзикали така:"Бог да поживи Ангелите(управляващата византийска династия), щото докато те царуват ще ги громим във войните". Самата истина си е било, хрониката е ромейска. Та докле г-жа Техноимпекс е начело на БСП, те може и под 10% да паднат

Отговори
6 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?