Следвайте ни

Бойко Борисов: На 15 юни падат всички мерки, остават само социалните

Премиерът обяви помощ за манастири, ядоса се заради детските градини в София

viber icon

На 15 юни в България падат всички мерки, остават само социалните. Това обяви премиерът Бойко Борисов на заседание на Министерски съвет, визирайки карантината заради COVID-19.

Премиерът се ядоса на заповедта за ресторантите, където трябва да се яде с маски. И нареди веднага след заседанието на МС тя да бъде коригирана.

„Недомислието на заповедта как ни се отрази и на нас? Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, сега трябва да сте с маски. Представете си как изглежда това. Сега сме се маскирали. Ако донесат ядене, може да сме без маски. Честит рожден ден на Емил Караниколов", обърна се премиерът към колегата си министър на икономика. "Ако приемем бонбоните за ястие, може да свалим маските. Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено. На 15 юни изтича извънредното санитарно положение. На 15 юни трябва да падне всичко, а да останат само социалните мерки като "60 на 40" и другите“, поясни министър-председателят.

Борисов обяви държавна помощ от 1,8 милиона лева за Рилския манастир, Бачковски манастир, Троянски манастир и Света Троица в Кръстова гора и църквата в Духовната семинария.

15 милиона получава Столична община за детски градини и училища. Борисов се ядоса на критиките за липса на достатъчно места за малчугани в София. "Тези псевдо демократи от синьо-червената мъгла само при моето управление като кмет реституираха 40 детски гради на най-хубавите места и ги продадоха за смешни суми", цитира Борисов. Като подчерта, че са построени над 100 нови детски градини. 

И нахока политици на "20 и кусур години", които се обявяват за алтернатива на управлението. "Все едно са родени вчера! Къде бяха тези години, в които се разграбваше София", попита Борисов.  

Очаквайте подробности!

Коментари (1)

Ковидчо:

Ковидчо:

03.06.2020 | 11:19

"Слънцето" от Банкя пак излезе чисто от поредната тъпня. Нали не си мислите, че някой издава въпросните "аненцефални" заповеди без неговото знание и одобрение (все пак сме еднолична "демокрация")? `Щото ако си го мислите сте същите аненцефали, като тях!

Отговори
7 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?