Следвайте ни

Борис Михайлов отговори на ГЕРБ: Бях арестуван, защото се опитах се да намаля корупцията в данъчната система

viber icon

През 2004 г. се опитах да намаля корупцията в данъчната система, затова бях арестуван. Сега във Фонд "Земеделие" пак ще се опитам, затова ГЕРБ се опитват да ми нанесат имиджови щети. Следващия път ще си търся правата в съда.

Това заяви новият шеф на Фонд "Земеделие" Борис Михайлов на пресконференция, с която отговори на твърдението на Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ по-рано през деня, че е бил съден за данъчни измами във връзка с 15 млн. лв. от ДДС. По това време Михайлов е бил директор на данъчното управление в столичния район "Овча купел".

На всички тези въпроси, поставени от Тома Биков с мълчаливото съдейдтвие на Томислав Дончев, те вече имат отговори, каза в защита на Михайлов и говорителят на правителството Антон Кутев.

Те много добре знаят, че срещу него са водени дела. Тук е решението на Софийски градски съд, което казва, че прекратява производството срещу него. Сагата продължава - през 2013 г. Михайлов завежда дела срещу прокуратурата и 2014 г на втора инстанция Софийски апелативен съд издава решение, с което решава, че осъжда прокуратурата да плати доста сериозно неустойка - десетки хиляди левове. Ето и изпълнителен лист, с който се нарежда да се изплати на Михайлов сумите и документ от Софийски районен съд от днес, че е неосъждан - свидетелство за съдимост. Това обясни Кутев като показа документите.

Михайлов беше категоричен, че не е имал участие във въпросните фирми. Имал съм много фирми преди това, но като държавно лице не съм имал, поясни той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Неоспорим ФАКТ

Неоспорим ФАКТ

23.06.2021 | 19:52

Всеки честен и способен беше обруган от бойко.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?