Следвайте ни

Арестуваните в Чирпанско бандити били истински зверове

viber icon

Истински чудовища са били двамата арестувани след спецакцията в Чирпан. До преди малко в село Зетьово беше пълно с полиция и жандармерия. Проверяваха се всички коли на влизане и излизане от селото.

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов от рано сутринта бяха в Чирпан, където започна поредната специализирана операция срещу битовата престъпност.

В петък, малко след 20 часа, двамата бандити, които днес бяха арестувани в чирпанското село Зетьово, нахлули в дома на Миньо Ангелов, заплашили го с пистолет, пребили него и 83-годишната му майка.

"Дойдоха и викат: пари давай, и почнаха да ни бият. Вързаха ни краката със сезал. Майка и тя така бита, здраво бита", посочи Миньо Ангелов пред БНТ.

"Още по-такива мерки да се вземат, защото просто ни е страх да живеем вече. Толкова възрастни хора има вече, които са самички, просто хората ги е страх да спят", каза Йорданка Иванова.

Акция на прокуратурата и полицията се провежда и в Стара Загора, където са били задържани 7 души за крупна кражба.

"Тук по самата операция има задържани лица по конкретен вид престъпления. Само ще ви кажа, че и в Стара Загора в момента има една много добра реализация. Задържани са извършителите на крупна кражба. Взломна кражба, при която е открадната доста техника от склад на определена фирма", изтъкна Ивайло Иванов - главен секретар на МВР.

В момента се извършват разпити на деветимата задържани. Предстои до края на деня прокуратурата да им повдигне обвинения.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Марински

18.02.2020 | 11:20

Журналистите посрещнаха Гешев пред община Чирпан, за каква спец акция говорим!

Отговори
0 0

dii

17.02.2020 | 15:39

То хубаво сте написали името на бития - Миньо, ама на църните хора що не им написахте имената? Не че има някакво значение де...

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?