Следвайте ни

Ананиев: 1700 от предната линия срещу Covid-19 ще получат по 1000 лева днес

viber icon

1700 медици и персонал от 37 лечебни заведения от предната линия на борбата с епидемията от коронавируса ще получат обещаните хиляда лева днес. За целта ще се платят 2,6 млн. лева. До 3,4 млн. лева ще получат хората в „Бърза помощ”, РЗИ и Националния център за заразни и паразитни болести, които също ще вземат обещания бонус. 

Това стана ясно от думите на здравния министър Кирил Ананиев на брифинга в Министерски съвет с участието на премиера Бойко Борисов. Днес ще изпълним поетия ангажимент от министър-председателя,  медицински и немедицински персонал ще получат по 1000 лева, увери Ананиев. 

Вчера се появи брожение сред медици, че само тези, при които е имало доказани случаи на заразени с Covid-19 ще вземат бонуси.

"Когато в 1 болница има до 5 случая от COVID-19, 40 души персонал вземат 1000 лева. От 5 до 10 болни – 70 души персонал са с бонус, а над 10 болни – 100 души", разясни протокола за допълнителни възнаграждения здравният министър.

Ананиев обяви още, че днес ще подпише договор с Китай за внос на лекарствата хидроксихлорохин фосфат и азитромицин, чиято комбинация дава добри резултати при лечението на COVID-19.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?