Следвайте ни

Адвокат за скандала в "Лозенец": Чакам обвинителни актове

viber icon

Когато не се спазва установеният ред за извършване на трансплантации, това е престъпление. Това каза адвокат Мария Петрова по Нова тв, след като вчера здравният министър съобщи за незаконни трансплантации от живи донори, източване на здравната каса и отрицателни финансови резултати при проверката на “Медицински надзор” в болница “Лозенец”.

"От това, което министър Кацаров каза, имаме всички основания да казваме, че трима човека, от медицинска гледна точка, са били по-подходящи от този, на когото е извършена операцията", каза още тя.

 Става въпрос за трима души, за които се твърди, че са били предредени за трансплантация от висш служител в държавната администрация, който дори не е бил включен в списъка на чакащите и е трансплантиран приоритетно.

По думите й, ако се докаже това, което министър Кацаров е извел като информация, хората могат да си потърсят отговорност от държавата. 

"Никой не може да ме убеди, че това се е случило веднъж спорадично, а документите толкова бързо да бъдат преправени, без знанието на всички контролни органи, включително служители в министерството на здравеопазването", каза още тя. 

"Очаквам да видя обвинителни актове и дела", допълни адвокат Петрова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

11g

11g

04.06.2021 | 13:26

Vyyyrr sffeeeet.,

Отговори
1 0
Ама  не  е  само  там

Ама не е само там

04.06.2021 | 10:17

Нека се замислим. Може ли една леща за око да струва повече от един нов компютър или нов телевизор. Без да искам подслушах разговор на тротоара между лекари. Чух само че в някои държави изкуствена леща струва толкова колкото е труда на хирур гпоставящ леща в друга държава. Цената на операцията и на двете места е еднаква, но в една държава труда е по скъп от лещата, а в друга държава е обратното. Защо ли е така?

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?