Следвайте ни

11,4 млрд. евро за България до 2027 г.

viber icon

1,43 млрд. евро е европейското и национално финансиране на страната ни за следващия програмен период 2021-2027 г. Това става ясно от публикувания за обществено обсъждане проект на споразумение за партньорство на България за този период, пише 24 часа.

В многогодишната финансова рамка, която бе одобрена през юли на Европейски съвет, е записано, че България ще получи 16,7 млрд. евро. А общо спрямо предишния програмен период сумата е двойно повече, похвали се тогава премиерът Борисов.

В публикувания за обсъждане проект на споразумение, в който са парите по отделните програми, не са записани сумите по програмата за развитие на селските райони. Финансирането с допълнителен ресурс от 200 млн. евро за слабо развитите региони, което беше гордостта на премиера, ще бъде разпределено по програми по-късно, уточняват от екипа на вицепремиера Томислав Дончев. Най-вероятно е то да се насочи към Северозападния и Северния централен район, другият вариант е към всички райони без София.

Още - четете ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Сик

Сик

19.10.2020 | 09:36

Марица, стига сте лъгали срещу плащания от Гроб. Парите са под условие - ако няма кражби, ако се усвоят /обикновено се усвояват на 50 %/, а освен това за да ги получи България плаща вноски към ЕС.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?